Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
Som förälder upplever man ibland utmaningar. Att möta barnens känsloutbrott, att vägleda och sätta gränser. Många föräldrar tycker att de bråkar mycket med sina barn, att de fastnar i ”tjatfällan”. Ofta kan det hjälpa att prata med någon för att hitta och utveckla dina styrkor som förälder samt få nya verktyg och strategier att använda i föräldraskapet. Till oss kan man komma både med en ansökan via socialtjänsten samt direkt genom att ringa till oss. Du får vara anonym. Vi har tystnadsplikt.
Vi har flera olika gruppverksamheter samt speciella inriktningar i vårt arbete och vi är flexibla i att anpassa oss efter just din familjs behov. Vårt arbete utgår från att tydliggöra barnets behov, att stärka föräldrarna i föräldrarollen, att ta till vara på familjens egna resurser samt att ge familjen hopp och möjligheter till förändring.
Råd- och stödsamtal - Vi erbjuder kostnadsfria råd- och stödsamtal som inte journalförs. Ring eller kom till oss och prata ett begränsat antal gånger utan beslut från socialtjänsten. Vid behov av mer stöd lotsar vi dig vidare.
Stödgrupper - För barn och ungdomar för att stärka barns motståndskraft. Utifrån materialet "Jag vill, jag kan, jag törs".
Föräldragrupper - Vi erbjuder löpande föräldragruppen ABC Tonår. Tonåren är en period som ofta är fylld av starka känslor. Föräldrarollen förändras, vissa stunder behöver tonåringen närhet och stöd, och andra gånger mer frihet. Som förälder är du fortfarande en av de viktigaste personerna i tonåringens liv. Träffarna innehåller olika teman och leds av utbildade gruppledare. Varje grupp har 10–15 deltagare.
Trappan - För barn som har utsatts för eller bevittnat våld inom familjen erbjuds samtal enligt en metod som kallas Trappan. Trappan är stödsamtal som syftar till att ge barnen möjlighet att berätta och bearbeta sina upplevelser av våld, att göra det som hänt ”pratbart” och begripligt, och därigenom minska risken för post-traumatiskt stressyndrom (PTSD) och annan psykiatrisk problematik.
CPU/HAP - Haschavvänjningsprogrammet är en avvänjning för dig som vill sluta röka hasch. Programmet pågår i 6 - 8 veckor med mycket information, samtal och hjälp under tiden. Föräldrarna involveras i stödet.
Stöd för unga brottsoffer - För barn/ungdomar upp till 18 år som blivit utsatta för brott och bland annat behöver hjälp att bearbeta det som man varit med om. Vi erbjuder även stöd till föräldrarna..
Välkommen att kontakta oss varje helgfri vardag mellan kl. 08:00-16:00.
Vi har anmälningsskyldighet i det fall vi känner oro för ett barn eller en ungdom.
Är du orolig över att ditt barn har svårigheter med skolarbetet eller har en funktionsnedsättning. Vänd dig till skolans lärare/mentor/rektor.
Du som är mellan 13 och 23 år, kan boka tid hos Ungdomsmottagningen Timrå om du behöver råd och stöd.
Kontakt
Länkar
Sidan uppdaterad
Kontakta oss
Telefon: 060-16 31 00 (växel)
E-post: timra.kommun@timra.se
Timrå kommun
Köpmangatan 14
861 82 Timrå
Organisationsnummer: 212000-2395
Kommunhusets öppettider: 08.00-16.30 (lunchstängt 12.00-12.45)
Kommentarer