Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
Vill du bli en expert på att felsöka och reparera personbilar och motorcyklar? Då är vår utbildning som personbilsmekaniker det perfekta valet för dig!
Personbilsmekaniker är specialiserade på att diagnostisera och reparera personbilar och motorcyklar. Genom att använda avancerad elektronisk test- och mätutrustning kan de utföra digitala felsökningar för att lokalisera och identifiera problemen. Genom att ansluta till fordonets styrdator och använda specialprogram kan de läsa av felkoder för att fastställa problemets natur.
När det kommer till reparationer innebär det oftast att den defekta delen ersätts. Om felet beror på ett programfel i något av bilens datorprogram kan mekanikern omkoda datorerna. Efter reparationen genomför mekanikern en funktionskontroll för att säkerställa att allt fungerar korrekt, vilket ibland kan innebära provkörning av fordonet. Det krävs noggrannhet och en stark servicekänsla för att utföra arbetet på ett framgångsrikt sätt. Kundkontakter är också en viktig del av arbetsuppgifterna.
Yrket utvecklas ständigt, och idag blir det allt vanligare med elektronik och mindre mekanik för personbilsmekanikern att hantera. Vanligtvis arbetar de med flera olika bilmärken på bilverkstäder, men det finns också specialiserade personbilsmekaniker som fokuserar på ett specifikt bilmärke.
Viktigt att du lämnar in ansökan hos din hemkommun!
Om utbildningen
Studieort: Sundsvall
Anordnare: Yrkesakademin på uppdrag av Vuxenutbildningen
Utbildningstid: 52 veckor
Utbildningstakt: Heltid
Antalet platser på utbildningen: 10
Kostnader: Utbildningen är kostnadsfri för dig som studerar. Kostnader för exempelvis litteratur, resor, skyddsutrustning med mera får du betala.
Rätt att ansöka om studiemedel: Ja. Ansök på csn.se »
Studiestartsstöd: Studiestartsstöd är ett bidrag som vissa arbetslösa kan få för att läsa på komvux eller folkhögskola. Läs mer om studiestartsstöd »
Kvalifikationer
För att få möjlighet att genomföra en gymnasial yrkesutbildning måste du uppfylla vissa förutsättningar. Om du bedöms sakna dessa förutsättningar kommer du inte att vara behörig att genomföra den utbildning du har ansökt till.
Det är ditt eget ansvar att ladda upp de dokument som vi begär. Efter sista ansökningsdag kan vi be dig att ladda upp ytterligare dokument som styrker den information du har angivit i din ansökan.
Vi genomför en kartläggning för att bedöma om du har de förutsättningar som krävs för att kunna studera. Vi utvärderar dina språkkunskaper, utbildningsbakgrund, yrkeserfarenhet, motivation och studievana. Det är viktigt att du beskriver dina tidigare studier och arbetslivserfarenheter i din ansökan. Om vi behöver ytterligare information kommer du att bli kallad till en obligatorisk kunskapstest och/eller ett utredande samtal.
Arbetsplatsförlagt lärande (APL)
Inom ramen för utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL), vilket ger dig möjlighet att praktisera och tillämpa det du studerar under utbildningen. Det ger dig också chansen att skapa värdefulla kontakter som kan öppna upp för framtida anställningsmöjligheter.
Ansökan
Viktigt att du lämnar in ansökan hos din hemkommun!
Kontakt
Länkar
Sidan uppdaterad
Kontakta oss
Telefon: 060-16 31 00 (växel)
E-post: timra.kommun@timra.se
Timrå kommun
Köpmangatan 14
861 82 Timrå
Organisationsnummer: 212000-2395
Kommunhusets öppettider: 08.00-16.30 (lunchstängt 12.00-12.45)
Kontakta oss
Telefon: 060-16 31 00 (växel)
E-post: timra.kommun@timra.se
Timrå kommun
Köpmangatan 14
861 82 Timrå
Organisationsnummer: 212000-2395
Kommunhusets öppettider: 08.00-16.30
Kommentarer