Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
Vill du vara en del av samhällsuppbyggnaden? Bygg och anläggningsutbildningen är en praktisk utbildning som ger dig stora möjligheter till jobb efter utbildningen. Här kan du välja mellan Måleri, Betong och Mark och anläggning.
Att arbeta inom byggbranschen innebär en praktiskt inriktad yrkesroll där dagens arbetsinsatser ger synliga resultat. På Sundsvalls gymnasium erbjuds en byggutbildning som inleds med en två veckors orienteringskurs. Under denna kurs får du möjlighet att prova på de tre olika inriktningarna: Måleri, Betong samt Mark och anläggning. Efter orienteringskursen får du möjlighet att välja vilken inriktning du önskar. Om antalet sökande överstiger antalet tillgängliga platser för en specifik inriktning, kommer en lottning att avgöra placeringen.
Under utbildningen får du en grundläggande kunskapsbas inom området för ny- och ommålning av både invändiga och utvändiga ytor. Du kommer även att lära dig att installera olika typer av väggmaterial och få förståelse för färgens estetiska och skyddande egenskaper. Utbildningen syftar till att ge dig de nödvändiga färdigheterna inom dessa områden.
Som mark- och anläggningsarbetare är du involverad i byggandet av olika strukturer såsom broar, kajer, tunnlar, gator, vägar, parker och trädgårdsanläggningar med stensättningar och mycket mer. Vid vägbyggen är schaktning, rörläggning och asfaltering vanliga arbetsuppgifter. Du kan bära flera titlar inom detta yrkesområde. Men oavsett vilken titel du har, har alla dessa jobb en gemensam faktor: du arbetar utomhus året runt, så det är fördelaktigt om du tycker om att vara ute i frisk luft. Jobbet kan ibland vara fysiskt krävande, men du har tillgång till olika maskiner och tekniskt avancerade specialverktyg som underlättar arbetet.
En betongarbetare utför huvudsakligen två typer av arbetsuppgifter: armering och gjutning. Många betongarbetare har specialiserat sig inom armeringsområdet och detta kräver goda färdigheter i ritningsläsning. Betongarbetets uppgifter har utvecklats och automatiserats i högre grad än andra yrken inom byggbranschen. Idag underlättas tunga arbetsmoment med hjälp av byggkranar, betongpumpar, slipmaskiner och andra verktyg och maskiner. Dessa tekniska hjälpmedel gör arbetet mer effektivt och ergonomiskt för betongarbetaren.
Viktigt att du lämnar in ansökan hos din hemkommun!
Kontakt
Länkar
Sidan uppdaterad
Kontakta oss
Telefon: 060-16 31 00 (växel)
E-post: timra.kommun@timra.se
Timrå kommun
Köpmangatan 14
861 82 Timrå
Organisationsnummer: 212000-2395
Kommunhusets öppettider: 08.00-16.30 (lunchstängt 12.00-12.45)
Kommentarer