Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
Anläggningsmaskinförare spelar en viktig roll vid konstruktionen av byggnader, bostadsområden, vägar och andra anläggningar. Deras huvudsakliga uppgift är att använda och hantera olika typer av maskiner för att gräva, lasta, lossa och snöröja. De är särskilt specialiserade inom områdena vägbyggande och grundläggning. Dessutom är det deras ansvar att sköta om maskinernas kringutrustning genom att utföra enklare underhåll och reparationer. Ibland kan de även bistå med markarbeten utanför maskinerna.
Anläggningsmaskiner är högteknologiska och kräver att förarna behärskar flera manövreringstekniker samtidigt och koordinerar olika rörelser. De vanligaste maskinerna som används är grävmaskiner och hjullastare. Som anläggningsmaskinförare utför man en rad olika arbetsuppgifter, till exempel:
Som anläggningsmaskinförare är man en viktig länk i byggprocessen och spelar en avgörande roll för att se till att projekt genomförs effektivt och korrekt.
Viktigt att du lämnar in ansökan hos din hemkommun!
Om utbildningen
Studieort: Sundsvall
Anordnare: Yrkesakademin på uppdrag av Vuxenutbildningen
Utbildningstid: 45 veckor
Utbildningstakt: Heltid
Antalet platser på utbildningen: 16
Kostnader: Utbildningen är kostnadsfri för dig som studerar. Kostnader för exempelvis litteratur, resor, skyddsutrustning får du betala.
Rätt att ansöka om studiemedel: Ja. Ansök på csn.se »
Studiestartsstöd: Studiestartsstöd är ett bidrag som vissa arbetslösa kan få för att läsa på komvux eller folkhögskola. Läs mer om studiestartsstöd »
Kvalifikationer
Ett svenskt B-körkort
För att få möjlighet att genomföra en gymnasial yrkesutbildning måste du uppfylla vissa förutsättningar. Om du bedöms sakna dessa förutsättningar kommer du inte att vara behörig att genomföra den utbildning du har ansökt till.
Det är ditt eget ansvar att ladda upp de dokument som vi begär. Efter sista ansökningsdag kan vi be dig att ladda upp ytterligare dokument som styrker den information du har angivit i din ansökan.
Vi genomför en kartläggning för att bedöma om du har de förutsättningar som krävs för att kunna studera. Vi utvärderar dina språkkunskaper, utbildningsbakgrund, yrkeserfarenhet, motivation och studievana. Det är viktigt att du beskriver dina tidigare studier och arbetslivserfarenheter i din ansökan. Om vi behöver ytterligare information kommer du att bli kallad till en obligatorisk kunskapstest och/eller ett utredande samtal.
Arbetsplatsförlagt lärande (APL)
Inom ramen för utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL), vilket ger dig möjlighet att praktisera och tillämpa det du studerar under utbildningen. Det ger dig också chansen att skapa värdefulla kontakter som kan öppna upp för framtida anställningsmöjligheter.
Ansökan
Viktigt att du lämnar in ansökan hos din hemkommun!
Kontakt
Länkar
Sidan uppdaterad
Kontakta oss
Telefon: 060-16 31 00 (växel)
E-post: timra.kommun@timra.se
Timrå kommun
Köpmangatan 14
861 82 Timrå
Organisationsnummer: 212000-2395
Kommunhusets öppettider: 08.00-16.30 (lunchstängt 12.00-12.45)
Kontakta oss
Telefon: 060-16 31 00 (växel)
E-post: timra.kommun@timra.se
Timrå kommun
Köpmangatan 14
861 82 Timrå
Organisationsnummer: 212000-2395
Kommunhusets öppettider: 08.00-16.30
Kommentarer