Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
Ska du driva eller arrangera verksamhet där allmänheten yrkesmässigt erbjuds fotvård, piercing eller tatuering eller annan behandling där stickande skärande redskap används? Då ska du skriftligen anmäla detta till miljö- och byggkontoret innan verksamheten startar.
Anmälningsplikten är utökad från 1 juli 2021. De nya reglerna innebär att anmälningsplikt även gäller för öronhåltagning, samt användande av skärande redskap där eggen dras mot huden (till exempel rakkniv och rakhyvel) numera är anmälningspliktigt även om syftet med redskapet inte är att bryta hudbarriären.
Det är alltså inte en viss behandling som är anmälningspliktig eller inte anmälningspliktig, utan det beror på vilka redskap som används i behandlingen och hur de används.
Så här tolkar Timrå anmälningsplikten nu. (Bedömningen kan komma att ändras.) Följande är anmälningspliktigt:
Om du startar din verksamhet utan att anmäla det riskerar du att få betala en miljösanktionsavgift på 3 000 kr.
Lokaler och utrustning ska vara lämpliga för den verksamhet man bedriver.
Verksamheten behöver ha uttänkta arbetssätt och rutiner för att klara kraven på till exempel hygien och smitta. Arbetsrutinerna ska sammanställas i ett skriftligt egenkontrollprogram. Exempel på områden att ta upp i egenkontrollen är städning, hygien, ventilation och avfall.
Kontakt
Sidan uppdaterad
Kontakta oss
Telefon: 060-16 31 00 (växel)
E-post: timra.kommun@timra.se
Timrå kommun
Köpmangatan 14
861 82 Timrå
Organisationsnummer: 212000-2395
Kommunhusets öppettider: 08.00-16.30 (lunchstängt 12.00-12.45)
Kommentarer