Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
Det är livsmedelsföretagarens ansvar att producera säker mat. Alla som arbetar med livsmedel måste ha tillräckliga kunskaper i livsmedelsäkerhet och hygien.
Den som yrkesmässigt bedriver verksamhet där livsmedel hanteras är skyldig att utöva egenkontroll som är anpassad efter verksamhetens omfattning och art. Konsumenten ska kunna lita på att maten är säker och inte innehåller farliga bakterier, främmande ämnen eller föremål. Konsumenten ska också kunna lita på att till exempel märkningen är korrekt och att livsmedlet inte innehåller odeklarerade allergiframkallande ämnen.
Det finns företag som tillhandahåller utbildning i egenkontroll för livsmedelsföretagare, både via kurser du kan delta i personligen och internetbaserade kurser. Innan ni anlitar ett företag är det bra att ta reda på vad utbildningen innehåller så att den motsvarar era förväntningar och behov.
Kontakt
Länkar
Sidan uppdaterad
Kontakta oss
Telefon: 060-16 31 00 (växel)
E-post: timra.kommun@timra.se
Timrå kommun
Köpmangatan 14
861 82 Timrå
Organisationsnummer: 212000-2395
Kommunhusets öppettider: 08.00-16.30 (lunchstängt 12.00-12.45)
Kommentarer