Länk till webbplatsens startsida (www.timra.se)
Länk till webbplatsens startsida (www.timra.se)
Lyssna på sidan Lyssna
Dela sidan på facebook

Utbildning

Det är livsmedelsföretagarens ansvar att producera säker mat. Alla som arbetar med livsmedel måste ha tillräckliga kunskaper i livsmedelsäkerhet och hygien.

Den som yrkesmässigt bedriver verksamhet där livsmedel hanteras är skyldig att utöva egenkontroll som är anpassad efter verksamhetens omfattning och art. Konsumenten ska kunna lita på att maten är säker och inte innehåller farliga bakterier, främmande ämnen eller föremål. Konsumenten ska också kunna lita på att till exempel märkningen är korrekt och att livsmedlet inte innehåller odeklarerade allergiframkallande ämnen.

Det finns företag som tillhandahåller utbildning i egenkontroll för livsmedelsföretagare, både via kurser du kan delta i personligen och internetbaserade kurser. Innan ni anlitar ett företag är det bra att ta reda på vad utbildningen innehåller så att den motsvarar era förväntningar och behov.

Kontakt

Sidan uppdaterad