Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
Vi söker korttidsvikarier till kommunens arbetsplatser inom vård och omsorg när ordinarie personal är borta kortare eller längre perioder. Vi tar även emot ansökningar om intresse att arbeta som sommarvikarie.
Vi vill helst att du har utbildning, alternativt håller på att utbilda dig. När vi rekryterar tittar vi i första hand på utbildning och erfarenhet men vi lägger också stort värde på personlig lämplighet.
Socialförvaltningens värdeord som vi arbetar efter är Bemötande, Kontinuitet och Brukarinflytande.
För att arbeta som vikarier inom våra områden så behöver du ha ett utdrag ut belastningsregistret och det utdrag som vi kräver är ”Kontroll av egna uppgifter”, detta utdrag kan du få kostnadsfritt via Polisens hemsida. https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/ Länk till annan webbplats.
Den enskildes behov avgör vilken typ av hemtjänst som de kan få beviljad och därför varierar arbetsuppgifterna mycket. En del har hjälp med serviceinsatser som städ, tvätt och inköp, medan andra kan ha behov av hjälp med personlig omvårdnad som att tvätta och klä på sig, vissa behöver hjälp med att få maten iordningställd.
Några har något besök i månaden medan andra kan ha många besök per dygn.
Besöken planeras av planerare, vad som ska göras i respektive besök syns i en arbetsmobil, det förutsätter att man kan ta del av information samt att själv kunna dokumentera. I hemtjänsten arbetar man ofta ensam.
En del personer har även hemsjukvård. För att arbeta inom hemtjänst så krävs att man har en delegering för bl.a. läkemedelsöverlämnande men det kan också gälla andra delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter.
I Timrå kommun finns sex hemtjänstgrupper samt en gemensam nattpatrull, i några av grupperna krävs att man har körkort.
När man inte själv klarar av att bo kvar i det egna hemmet kan man få ett beslut på en boendeplats och få flytta in på ett äldreboende. Detta kan exempelvis bero på man fått en stroke, en demenssjukdom, Parkinson eller liknande.
På ett äldreboende bor man flera personer på en avdelning och omvårdnadsbehovet varierar mellan personerna. Arbetet på boendet planeras utifrån brukarens behov och rutiner till exempel hur dags brukaren vill stiga upp, sköta sin personliga hygien, äta och så vidare. För att kunna arbeta på ett äldreboende bör man ha en delegering på bl.a. läkemedelsöverlämnande men det kan också gälla andra delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter.
I Timrå kommun finns fyra äldreboenden som är bemannade dygnet runt.
På gruppbostad eller servicebostad bor personer med olika sorters funktionsnedsättningar. De flesta har en egen lägenhet, i anknytning till en gemensamhetslokal.
Vilka arbetsuppgifter du har beror på den enskildes behov och önskemål, tex. stöd vid personlig hygien, att planera och sköta hemmet, ordna fritidsaktiviteter eller stötta i kontakten med familj, god man etc.
I Timrå finns fyra stycken gruppbostäder, fem stycken servicebostäder och en daglig verksamhet. Timrå har också ett Korttidshem för barn och unga.
Korttidsvistelse innebär att barnet/ungdomen tillfälligt, under kortare eller längre tid, bor utanför det egna hemmet. Syftet är, förutom avlastning för anhöriga, att stärka barnets självständighet, erbjuda miljöombyte, stimulera den personliga utvecklingen och ge möjlighet att knyta nya kontakter. Vistelsen på korttids är ett beviljat biståndsbeslut. På ”Korttids” är miljön så hemlik som möjligt. Alla har sitt eget sovrum och utrymme för olika hjälpmedel när de kommer för sin vistelse. Vistelse på korttids kan ske både under vardag och helg. Inom samma verksamhet bedrivs också fritidsverksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Fritidsverksamheten är till för barn som är över tolv år. ”Fritids” innebär att barnet eller ungdomen får tillsyn även efter skoltid, vilket gör det möjligt för dig som förälder att delta i arbetslivet eller studera.
Som personlig assistent stödjer du en person med funktionsnedsättning att leva det liv han/hon själv vill leva. Arbetsuppgifterna kan vara allt från hjälp vid måltider, hygien och sköta hemmet till att hjälpa brukaren att vara förälder, arbete, studera, ägna sig åt fritidsintressen eller umgås med sina vänner. Arbetet innebär att vara med i brukarens vardag, vara dennes ”armar” och ”ben” och göra saker på det sätt han/hon önskar. För att arbeta som personlig assistent krävs i dom allra flesta fall att man har en delegering för läkemedelsöverlämnande och andra hälso- och sjukvårdsuppgifter.
För mer information går det bra att ringa 060 - 16 33 67. Inom bemanningsenheten finns handläggare som svarar på frågor, introducerar och förmedlar vikariat.
Annonserade vikariat och lediga jobb söker du via kommunens e-tjänst, se Länkar.
Kontakt
Sidan uppdaterad
Kontakta oss
Telefon: 060-16 31 00 (växel)
E-post: timra.kommun@timra.se
Timrå kommun
Köpmangatan 14
861 82 Timrå
Organisationsnummer: 212000-2395
Kommunhusets öppettider: 08.00-16.30 (lunchstängt 12.00-12.45)
Kommentarer