Länk till webbplatsens startsida (www.timra.se)
Länk till webbplatsens startsida (www.timra.se)

Meny

Kommentera sidan

Tipsa och dela

Lyssna på sidan Lyssna
Dela sidan på facebook

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  Till dig som studerar vid Vuxenutbildningen i Timrå

  Vi genomgår nu alla en svår tid där ingenting tycks vara sig likt och alla söker efter besked om när detta ska vara över. Vi är många som längtar tillbaka till ett vanligt liv och en vanlig skolgång. Det är många som frågar mig om när skolan kan öppna igen - svaret är tyvärr att jag inte vet. Beslutet är inte mitt att ta, och jag precis som ni, får invänta nya direktiv från Regeringen, Skolverket och Folkhälsomyndigheten. Under tiden måste vi alla fortsätta att ta vårt ansvar, följa myndigheternas rekommendationer, och göra vårt bästa – både när det gäller att stanna hemma om man är sjuk och sköta sina studier.

  Jag vill med detta brev, förutom att uppmana er alla att fortsätta kämpa på, även informera om några förändringar vid Vuxenutbildningen. Vi kommer att byta lokaler under sommaren och från vecka 30 finns vi Värdshuset, som ligger på Terminalvägen. Vi ser mycket fram emot denna flytt då lokalerna är betydligt bättre för vår verksamhet och jag är övertygad om att både ni elever och personal kommer att trivas där.

  Vi kommer även att förändra vårt arbetssätt vid Vuxenutbildningen. Utgångspunkten är att det ska bli ännu bättre för er elever och förändringarna är i linje med både Skolinspektionens och Skolverkets direktiv och råd. Vårt uppdrag är ju att stötta er till yrken och vidare studier på det sätt ni behöver – det innebär bland annat att vi måste vara flexibla inför era behov och förutsättningar.

  Förändringarna innebär att de flesta av er kommer att kopplas mot en extern utbildningsanordnare som ökar era möjligheter att studera när och i vilken takt som passar er. Vi kommer samtidigt att öka vårt stöd till er, både i olika former och andra tider. Målsättningen är att kunna ge er mer stöd på plats i de former som ni behöver, det kan till exempel röra sig om fler genomgångar i matematik, hörövningar i engelska, uttalsövningar i svenska som andraspråk eller individuellt stöd i lärcentrum.

  Vi strävar efter att kunna ha öppet två kvällar i veckan men även under lördagar. Syftet med detta är att kunna stötta er som arbetar eller är föräldralediga och därmed har svårt att delta under dagtid.

  Målsättningen är att detta nya arbetssätt ska starta vecka 35 förutsatt att restriktionerna har lättat. Ni kommer att få mer information framgent.

  Till dess ber jag er att hålla tät kontakt med era lärare och studie- och yrkesvägledare samt besöka vår hemsida för att hålla er uppdaterade kring vad som sker vi Vuxenutbildningen.

  Med vänliga hälsningar,

  Martin Eriksson, Rektor

  Du kan få hjälp med att översätta detta brev av Medborgarservicelänk till annan webbplats.
  Du kan nå dem på 072 - 5450669.
  De har öppet: måndag–fredag, klockan 10-12 och 13-15

  Kontakt

  Länkar

  Lägg till relevanta länkar här

  Sidan uppdaterad 2020-08-21

   

  Kontakta oss

  Timrå kommun

  Köpmangatan 14,
  861 82 Timrå

  Växel: 060-16 31 00

  E-post: timra.kommun@timra.se

  Organisationsnummer:
  212000-2395

  Kommunhuset är öppet
  klockan 08.00-16.30

  Kontakta oss

  Timrå kommun

  Köpmangatan 14, 861 82 Timrå

  Växel: 060-16 31 00

  E-post: timra.kommun@timra.se

  Organisationsnummer: 212000-2395

  Kommunhuset är öppet 08.00-16.30

  Om webbplatsen

  www.timra.se är Timrå kommuns offentliga webbplats

  Navigera på webbplatsen

  GDPR

  Tillgänglighetsredogörelse

  Om cookies

  Tyck till om webbplatsen

  Följ oss

  Facebooklänk till annan webbplats

  Twitterlänk till annan webbplats

  Instagramlänk till annan webbplats

  RSS

  E-postutskick