Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
På Individ- och familjeomsorg, förkortat IFO, i Timrå kommun arbetar närmare hundra medarbetare med socialt arbete som rör barn och unga, familjer, vuxna och nyanlända.
Att stötta kommunens medborgare med insatser som hjälper dem som far illa eller behöver stöd är Individ- och familjeomsorgens roll inom Timrå kommun. Behoven kan till exempel vara barn som är utsatta, missbruksproblematik eller stöttning till personer som strävar mot en egen hållbar försörjning.
– Ingen dag är den andra lik och vi trycker mycket på ett starkt internt samarbete. Vi ska vara en enad Individ- och familjeomsorg med individen i centrum, ha fokus på barnen och tidigt arbeta med förebyggande insatser som hjälper människor att stärka sina egna förutsättningar att förbättra sina liv, säger Johan Vikström, verksamhetschef för Individ- och familjeomsorg på Timrå kommun.
Individ- och familjeomsorg i Timrå har till skillnad mot många andra liknande enheter i landet även ansvar för frågor som rör socialpsykiatri, arbetsmarknadsinsatser och integration.
– Det kan handla om personer som har haft en social problematik tidigare, rehabiliterat sig från den och nu ska gå ut på. Då har vi samlat hela processen för att arbeta med det på Individ- och familjeomsorg, berättar Johan Vikström.
Det kan också handla om familjeproblematik, till exempel en familj där mamman är utsatt för våld i en nära relation och där barnen har sett sin mamma bli slagen. Då är Individ- och familjeomsorgens uppdrag att skydda mamma och barn i den akuta fasen med skyddat boende eller skyddsplaceringar.
– Vi jobbar med att sätta in rätt insats i rätt tid. Med barnens bästa i fokus beviljas insatser på Individ- och familjeomsorg som kan gälla allt från stödsamtal till familjehemsplacering, fortsätter familjebehandlaren Christina Nilsson.
Det är inte bara kortsiktiga lösningar som Individ- och familjeomsorg arbetar med. Även långsiktigt arbetar man med problematiken som finns inom familjen, där barn och föräldrar får det stöd de behöver, även utövaren i form av ATV - alternativ till våld.
– Vi finns för alla kommunens medborgare, även de som vistas tillfälligt i Timrå. Social beredskap bedrivs året runt under dygnets alla timmar, avslutar Johan Vikström.
Kontakt
Länkar
Lägg till relevanta länkar här
Sidan uppdaterad
Kontakta oss
Telefon: 060-16 31 00 (växel)
E-post: timra.kommun@timra.se
Timrå kommun
Köpmangatan 14
861 82 Timrå
Organisationsnummer: 212000-2395
Kommunhusets öppettider: 08.00-16.30 (lunchstängt 12.00-12.45)
Kommentarer