Länk till webbplatsens startsida (www.timra.se)
Länk till webbplatsens startsida (www.timra.se)

Meny

Kommentera sidan

Tipsa och dela

Lyssna på sidan Lyssna
Dela sidan på facebook

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  Aktuella nyheter i samband med Covid-19

  Bilden föreställer folksamling.

  Här publicerar vi aktuell information.

  Vaccinering mot covid-19

  Tisdag den 5 januari startar vaccineringen mot covid-19 i Timrå kommun. De första att vaccineras är brukare på särskilda boenden och personal inom hälso- och sjukvård.

  Vaccinering mot covid-19

  Nya skärpta nationella råd

  Från och med den 14 december gäller nya nationella råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Samtidigt upphävs de lokala råden som gällt i Västernorrland. De nya råden innebär att vi får fira jul och nyår med en mindre krets av människor.

  Nya skärpta nationella råd - Krisinformation.selänk till annan webbplats

  Folkhälsomyndighetens rekommendationer under kommande helger och högtiderlänk till annan webbplats

  ________________________________________________________

  Publiktak på åtta personer

  Från och med den 24 november gäller ett publiktak på max 8 personer för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i Västernorrland. Beslutet är taget av länsstyrelsen i samverkan med regeringen, landets alla länsstyrelser och regionens smittskyddsläkare. Beslutet gäller tills vidare.

  Mer information från Länsstyrelsen Västernorrlandlänk till annan webbplats.

  ________________________________________________________

  Nya föreskrifter och allmänna råd till serveringsställen

  Från och med den 3 november gäller ändrade föreskrifter och allmänna råd om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen som restauranger, caféer och nattklubbar. Beslutet innebär att storleken på ett sällskap begränsas till åtta personer och att publik vid till exempel konserter måste sitta ner.

  Mer information från Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats

  ________________________________________________________

  Lättade rekommendationer för äldre

  Från och med 22 oktober omfattas personer över 70 år och riskgrupper av samma rekommendationer som alla andra i samhället, enligt ett beslut från Folkhälsomyndigheten.

  Sedan april har personer över 70 år och personer i riskgrupper omfattats av särskilda rekommendationer, så som att begränsa sina nära kontakter och hålla avstånd till andra människor. Folkhälsomyndighetens beslut att ta bort de särskilda rekommendationerna görs bland annat med hänsyn till dessa gruppers psykiska och fysiska hälsa. Förändringen gör att det nu blir särskilt viktigt att alla tar sitt ansvar och följer de allmänna råden för att förhindra spridning av covid-19.

  ________________________________________________________

  Förhållningsregler för hushållskontakter

  Nu införs särskilda förhållningsregler för hushållskontakter, familjemedlemmar och andra personer som delar hushåll med en person med bekräftad covid-19. Förhållningsreglerna gäller i Västernorrland från och med den 13 oktober.

  Behandlande läkare eller smittspårare ger information om vilka förhållningsregler som gäller för både personen med bekräftad covid-19 och de personer som den drabbade delat boende med under den smittsamma sjukdomsfasen.

  Mer information om förhållningsregler i Västernorrland.länk till annan webbplats

  ________________________________________________________

  Egen provtagning

  Region Västernorrland erbjuder egenprovtagning för covid-19. Det gäller alla som har fyllt 6 år samt har symtom covid-19. Det är viktigt att ett ombud som är symtomfri både hämtar ut provtagningsmaterialet och sedan lämnar in provet till samma utlämningsställe. Artikel översatt till sex andra språk.

  Läs mer på 1177länk till annan webbplats

  ________________________________________________________

  Hävt besöksförbud på boenden

  Den 1 oktober, 2020, upphör det generella besöksförbudet vid landets vård- och omsorgsboenden. Beslutet ställer krav på dig som vill besöka en närstående för att förhindra smittspridning av covid-19. Varje enskilt boende har givetvis också ett stort ansvar och kommunens boenden har nu, med stöd i Socialstyrelsens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer, tagit fram rutiner och riktlinjer för trygga besök.

  För dig som besökare gäller:

  • Är du förkyld måste du stanna hemma.
  • Innan du besöker din närstående, slå gärna en signal till avdelningen för att meddela ditt besök så vi kan anvisa dig till rätt ingång.
  • Du ska tvätta och sprita dina händer innan du besöker din anhörige, handsprit finns tillgängligt utanför varje enhet.
  • Vi vill att du tänker på att hålla avstånd.
  • Under besöket får du endast vistas i din anhörigas lägenhet/rum, och dörren ska vara stängd.
  • Vi önskar att du planerar ditt besök mellan klockan 13.00-16.00eller mellan klockan 17.00-19.00, detta för att besöken inte ska krocka med våra lunch- och middagstider.
  • Det finns precis som tidigare möjlighet att träffas utomhus.

  Fråga gärna personalen vad som gäller för det aktuella boendet, vissa anpassningar av rutinerna kan förekomma bland annat beroende på lokalernas utformning. Rutiner kan också komma att ändras snabbt i händelse av lokala utbrott av smitta.

  Sidan uppdaterad 15 juli 2020

  ________________________________________________________

  Inget undantag för anhöriga besökare med positivt antikroppstest

  Folkhälsomyndigheten har kommit med en ny bedömning gällande antikroppstester för Covid-19. Den innebär att personer med ett positivt laboratorietest får ökad möjlighet till umgänge med äldre närstående och personer i riskgrupper. Myndigheten understryker samtidigt vikten av att, oberoende av antikroppsresultat, fortsätta följa gällande riktlinjer för att minska smittspridning i samhället.

  Folkhälsomyndighetens nya bedömning påverkar i nuläget inte gällande besöksförbud på landets äldreboenden. Kommunen kommer inte att göra undantag för anhöriga som visar positiva antikroppstest. Anhöriga som vill besöka en närstående vid något av kommunens vård- och omsorgsboenden har möjlighet att, efter kontakt med boendet, möta sin närstående utomhus. Vid det mötet är det viktigt att komma ihåg att fysisk kontakt, till exempel genom handhälsning eller kramar, inte får ske. Allt för att minska risken för smittspridning.

  Sidan uppdaterad 30 september 2020

  ____________________________________________________

  Allmänna råd inför sommarens resor

  Från och med 13 juni får vi resa inom Sverige igen, så länge vi inte har några symtom på covid-19. Men det finns ändå en hel del att tänka på.

  Enligt smittskyddslagen har alla människor i vårt land ett personligt ansvar för att förhindra spridning av smittsamma sjukdomar. Därför är det viktigt att vi fortsätter följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd.

  • I första hand ska man gå, cykla eller använda andra färdmedel än kollektivtrafik. Den som behöver resa kollektivt bör välja alternativ där det går att boka en sittplats. Resor med till exempel spårvagn, tunnelbana och stadsbussar bör undvikas.

  • Resenärer bör hålla avstånd och i övrigt följa anvisningarna i kollektivtrafiken och i andra kollektiva färdmedel.

  • Liksom tidigare är det viktigt att hålla avstånd och att hålla en god handhygien. Större sociala sammanhang – som dop, fester, bröllop och begravningar – bör undvikas.

  De nya allmänna råden träder i kraft den 13 juni.

  Sidan uppdaterad 12 juni 2020

  ___________________________________________________

  Visiting Sweden during the covid-19 pandemic

  The Covid-19 pandemic affects travelling, accommodation, and other activities in Sweden. Here can you read about restrictions and regulations you need to be aware of if you are planning a stay in Sweden this summer. Read more https://www.krisinformation.se/en/summerlänk till annan webbplats

  Uppdaterat 9 juni, 2020

  ____________________________________________________________

  Gå med i en språkgrupp

  Information på andra språk är viktigt för att nå ut till alla. Vår integrationsenhet har skapat Whats Up-grupper som man kan gå med i för att få ta del av samhällsinformation på sitt hemspråk. Som till exempel nu om coronaviruset.

  Vi har grupper på arabiska, persiska, dari, aromo och somaliska.

  Du får gärna tipsa om dessa grupper så fler kan få information på sitt hemspråk.

  Kontakta integration för att få tillgång till en språkgrupp, e-post: integration@timra.se

  Uppdaterat 7 april, 2020

  __________________________________________________

  Låna en bok-påse

  I en tid då vi alla uppmanas att hålla avstånd och personer som är 70 år eller äldre rekommenderas att begränsa sina sociala kontakter underlättar Timrå bibliotek samt biblioteket i Söråker möjligheten att låna böcker. Den här servicen kan alla nyttja och känner du att du inte vill gå in på biblioteket i Coronatider hoppas vi att denna service bidrar till en ökad känsla av trygghet.

  Så här funkar detlänk till annan webbplats

  Uppdaterat 6 april, 2020

  _______________________________________________

  Daglig verksamhet och daglig sysselsättning stänger

  Från och med måndag den 6 april stänger vi all daglig verksamhet för LSS och stora delar av daglig sysselsättning för socialpsykiatri. Det gör vi för att skydda personer och medarbetare från smittspridning av coronaviruset Covid-19. Beslutet gäller tillsvidare.

  Kontakt:

  Monica Borg Aspman, LSS, tfn: 060-16 31 00

  Helene Hallberg Toivonen, Socialpsykiatri, tfn: 060-16 31 00

  Uppdaterat 3 april, 2020

  Kontakt

  Länkar

  Sidan uppdaterad 2021-01-04

   

  Kontakta oss

  Timrå kommun

  Köpmangatan 14,
  861 82 Timrå

  Växel: 060-16 31 00

  E-post: timra.kommun@timra.se

  Organisationsnummer:
  212000-2395

  Kommunhuset är öppet
  klockan 08.00-16.30

  Kontakta oss

  Timrå kommun

  Köpmangatan 14, 861 82 Timrå

  Växel: 060-16 31 00

  E-post: timra.kommun@timra.se

  Organisationsnummer: 212000-2395

  Kommunhuset är öppet 08.00-16.30

  Om webbplatsen

  www.timra.se är Timrå kommuns offentliga webbplats

  Navigera på webbplatsen

  GDPR

  Tillgänglighetsredogörelse

  Om cookies

  Tyck till om webbplatsen

  Följ oss

  Facebooklänk till annan webbplats

  Twitterlänk till annan webbplats

  Instagramlänk till annan webbplats

  RSS

  E-postutskick