Restaurang- och Livsmedel

Om du vill lära dig om bra råvaror, tillagning, dryck, servering, service eller entreprenörskap är Restaurang- och livsmedelsprogrammet något för dig.

Människor besöker restauranger och beställer hem mat allt mer och det ökar kravet på duktiga kockar och serveringspersonal. Hos oss får du lära dig om bra råvaror och hur man tillagar dem, om dryck, servering, service och entreprenörskap. Du får också möjlighet att utveckla din kreativitet och testa dina idéer inom matlagning.

I vår egen restaurang lär du dig grunderna i ett metodkök, att laga mat, ta emot beställningar och servera gäster. Vi blandar teori med praktik och det bidrar till ett omväxlande lärande. Bland annat läser du kurser som ger dig kunskaper i hygien, näringslära, försäljning, service, specialkost och alkoholservering.

Vi har ett nära samarbete med restaurangbranschen, vilket ger dig ett försprång på arbetsmarknaden, både nationellt och internationellt. Genom arbetsplatsförlagt lärande (APL) kommer du i kontakt med yrkeslivet och får öva på dina färdigheter ytterligare.
Vid frågor om utbildningen kontakta:
Vuxenutbildningen Sundsvall, Pelle Broman 070-183 67 34 

APL
Minst 15% av kurstiden består av Arbets platsförlagt lärande

Utbildningsanordnare: Hedbergska skolan Altinska, Sundsvall

Utbildningstid: 42 veckor
Poäng: 1500, gymnasienivå 

Rekommenderade förkunskaper: Svenska/Svenska som andraspråk grundskolenivå.

Startdatum2019-09-02   Slutdatum: 2020-06-19
Sökbar till: 2019-05-26

Ansök via länken nedan:
https://sundsvall.alvis.gotit.se/Student/kurskatalog.aspx

Inkluderade kurser:

  • Drycker och ansvarsfull alkoholservering (DRYDRC0)
  • Gymnasiearbete Restaurang- och livsmedelsprogrammet (GYARRL)
  • Hygien (HYGHYG0)
  • Livsmedels- och näringskunskap 1 (LIVLIV01)
  • Mat och dryck i kombination (MACMAT0)
  • Matlagning 1 (MALMAL01)
  • Matlagning 2 (MALMAL02)
  • Matlagning 3 (MALMAL03)
  • Matlagning 4 (MALMAL04)
  • Specialkoster (MALSPE0)
  • Branschkunskap inom restaurang och livsmedel (MÅTBRC0)
  • Servering 1 (SERSER01)
Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 4 april 2019