Yrkeshögskolan Mitt - Rekordmånga utbildningar i år!

yh-mitt.jpg

Yrkeshögskolan Mitt finns i nybyggda lokaler intill Mittuniversitetet i Sundsvall centrum. De kommer att starta samtliga utbildningar som de ansökte om hos Yrkeshögskolemyndigheten.
Dessa eftergymnasiala utbildningar startar i höst:

  • Paralegal/Juridisk handläggare, 400yh-p
  • Specialistundersköterska inom akutsjukvård, 200yh-p
  • Säkerhetssamordnare, 400yh-p
  • Barnspecialistundersköterska, 200yh-p
  • Redovisningsekonom med lönekompetens, 425yh-p
  • Vårdadministratör-Medicinsk sekreterare, 400yh-p

Under februari kommer ansökan att öppnas. Kontakta studievägledningen i god tid om du har frågor om behörighet och betyg.
Du kan läsa mer och ansöka genom denna länk https://vuxenutbildning.org/yrkeshogskolan-mitt/

Information om Yrkeshögskoleutbildning

Yrkeshögskolan samlar alla eftergymnasiala yrkesutbildningar som inte är högskoleutbildningar under ett och samma tak.

Utbildningarna finns inom många olika områden – IT, ekonomi, vård, turism, restaurang, bygg, lantbruk, media, teknik m.fl. Totalt finns det ungefär tusen olika utbildningar att välja mellan på många orter i hela landet.

Detta är yrkeshögskolan: - En utbildningsform på eftergymnasial nivå - Skräddarsydda utbildningar i nära samarbete med arbetslivet - Teori varvas med praktik - många utbildningar innehåller LIA (Lärande i arbete) på en arbetsplats - Avgiftsfria utbildningar som berättigar till studiemedel från CSN

Yrkeshögskolans utbildningar svarar mot ett verkligt behov på arbetsmarknaden. De finns när och där de behövs. Det innebär att innehåll och inriktning på utbildningarna varierar och att nya utbildningar startar och gamla läggs ner, allt eftersom behovet på arbetsmarknaden förändras. För att säkerställa att utbildningarna motsvarar de krav som ställs i arbetslivet drivs alla utbildningar i nära samarbete med företag och andra arbetsgivare. De är aktiva i både planering och genomförande av utbildningarna, till exempel genom att vara föreläsare, delta i projekt och erbjuda praktik. 

För mer information: www.yhmyndigheten.se

(0 Nyheter)
Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 12 mars 2019