Tack! Brev från personalen

Publicerad den 13 februari 2017 Fagervik 3.jpg

Måndagen efter ett härligt jullov återvände vi lärare till vår arbetsplats; Fagerviks skola. En arbetsplats som många av oss har varit på i ganska många år nu. En arbetsplats som har blivit vår trygghet. Den här måndagen, som egentligen skulle bli som vilken terminsstart som helst, möttes vi av förstörda lokaler. En vattenledning uppe på vinden hade sprungit läck. Vattnet forsade genom taket som ett vattenfall inomhus. Golvet var täckt av vatten och våra inneskor guppade omkring som små båtar. Material, möbler och elevernas arbeten var förstörda.

Det var kaos. Inte en sådan måndag man vill ha. Inte efter ett jullov. Vi hade sett fram emot att ta emot våra fantastiska elever i våra trygga, familjära lokaler. Så blev det inte det här läsåret. Så där stod vi strax innan klockan åtta, första dagen på den nya terminen, och bad våra föräldrar att ta med sig barnen hem igen. Berättade att vi inte hade någon möjlighet att ta emot eleverna för att starta terminen. Där stod vi och försökte förklara för föräldrarna att vi inte hade några svar på deras frågor. Att vi inte hade den minsta aning om hur morgondagen skulle se ut.

Sedan gick allting snabbt. Fantastiskt snabbt. På bara några timmar hade vi röjt undan det som blev skadat, diskuterat igenom vad vi i personalgruppen behövde göra OCH fått lokalfrågan löst. Vi visste redan vid lunch samma dag som vattenskadan uppdagades vart vi skulle vara, vart vi skulle bedriva undervisningen.

Två dagar efter att vi mer eller mindre plaskat i vatten på Fagerviks skola kunde vi ta emot eleverna och starta vårterminen 2017 i Värdshusets nyrenoverade lokaler.

Vi är givetvis skyldig många personer ett stort tack för allt det här. Kultur- och tekniknämnden på kommunen har gjort allt och lite till för att vi så smidigt, enkelt och bra som möjligt kan undervisa våra elever igen. Dom har ordnat alla möjliga saker och vi har fått hjälp med allt vi har bett om. Ingenting har varit omöjligt att försöka lösa. Skolledningen på Timrå kommun har stöttat oss och hjälpt oss att ställa i ordning för undervisningen. Våra fastighets- och verksamhetsskötare som burit, handlat, skruvat, flyttat och ordnat allt möjligt för oss. Våra kollegor på Timrå gymnasieskola som gladeligen delade med sig av sina nya lokaler, som släppte in oss och har samarbetat oerhört bra med oss. Våra kollegor på Mariedals skola som öppnade upp sina armar och tog emot våra elever i årskurs sex. Våra underbara föräldrar och elever på Fagerviks skola som har visat ett enormt tålamod och förståelse för att situationen blev som den blev. Som har köpt att vi inte kunnat svara på alla frågor, och kanske fortfarande inte kan svara på dom.

Vi lärare och personal är imponerade och enormt tacksamma över alla den hjälp vi fått och över hur fort vi har fått den hjälpen. Det är oerhört inspirerande och tryggt att veta att en så viktig arbetsplats, som en skola är, är en del av en organisation som fungerar klockrent när det krisar.

Utan alla dessa personer, som på ett eller annat sätt hjälpt oss, hade vi aldrig kunnat köra igång vårterminen 2017 bara två dagar efter att vi blev tvungen att stänga skolan. Så från all personal på Fagerviks skola; ett hjärtligt och innerligt tack. Tack till alla er som har gjort allt detta möjligt!

Fagervik 20170207

Personalen på Fagerviks skola

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 22 maj 2017