Brev till vårdnadshavare

Publicerad den 23 augusti 2017

Till vårdnadshavare!

 

Hej och välkommen till läsåret 2017-18! Sommaren har som vanligt sprungit förbi och såklart har det funnits mer att önska gällande vädret men är svårt att påverka. Nu är dags för nya utmaningar och möjligheter och vi ser fram emot ett nytt läsår tillsammans med era barn. När det gäller personal är Jenny Nyström ny på skolan och kommer verka i team 4-6. Nya är också Carola Källman och Christina Gradin vilka kommer att finnas i team 1-3.

 

Föräldramöten kommer att hållas för årskurs F-3 tisdagen 12/9 kl. 18.30. Årskurserna 4-6 har sitt möte torsdag 14/9 kl.18.30. Vid båda tillfällena startar vi gemensamt i aulan för att sen gå ut i klasserna. Vi kommer i aulan att ha en praktisk genomgång om hur man får tillgång till Edwise.

 

När det gäller Edwise kommer nu all kommunikation mellan skolan och vårdnadshavare att gå via denna plattform. Med all kommunikation avses det som tidigare via mail skickades hem såsom veckobrev och annat som berörde alla. Det jag som rektor vill kommunicera kommer också läggas på Edwise. Beträffande mail är det som tidigare First Class som vi på skolan kommer använda oss av tillsvidare. Viktigt att alla hanterar sin ansökan till Edwise och om man inte har tillgång till någon form av digital utrustning, tar man bara kontakt med klasslärare för alternativ hantering.

 

Nedan följer instruktioner om hur man går tillväga när man söker konton:

Från och med 2 maj 2017 krävs e-legitimation för att logga in på Edwise som vårdnadshavare. Inloggning med e-legitimation gäller både nya och befintliga konton i Edwise.

De nya inloggningsrutinerna är ett led i att skapa en säkrare inloggning för vårdnadshavare i Edwise.

Du loggar in i Edwise via www.timra.se/edwise eller via kommunens e-tjänsteportal Självservice. Du kan spara länken som en favorit i din webbläsare.

 

På skolgården pågår ett arbete med att anpassa skolgården mer utifrån den verksamhet vi har här. Detta arbete sker i etapper och första delen skall vara klart nu i dagarna.

 

          Väl mött och återigen välkomna till ett nytt läsår!

 

Vänliga hälsningar!

 

Robert Hedlund

Rektor, Mariedalsskolan

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 23 augusti 2017