Sotaren

 På avdelning Sotaren är vi 4 pedagoger som arbetar heltid. Barngruppen består av 14 barn som är mellan 1 - 3 år. Vårt första och främsta mål är att få barnen att känna sig trygga i sin nya miljö och med oss pedagoger. Är man trygg och har roligt kan man lära sig massor!

För att ett lärande ska kunna ske behöver barnen känna trygghet med både oss pedagoger och miljön här på förskolan. Vi pedagoger har en språklig medvetenhet och ett matematiskt tänk i vårt arbete med barnen. Vi läser, har sångsamlingar och samtalar med barnen och sätter ord på allt som finns runt omkring oss i de vardagliga situationerna.

Matematik sker i många naturliga situationer under dagen, till exempel genom att räkna och sortera.                                                                                                                                             Vi ser utevistelse som en viktig del av verksamheten och är oftast ute och upptäcker minst en gång per dag. 

Vi lär barnen att samsas och vara snälla med varandra genom att hjälpa dem med att lösa konflikter och visa hur man kan göra istället.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 14 mars 2017