Edwise och Tieto Edu app

Timrå kommun använder sig av lärplattformen edWise och appen Tieto Edu för kommunikation mellan hem och förskola/skola.

EdWise

E-legitimation krävs för inloggning

För att använda e-tjänsten som vårdnadshavare behöver du e-legitimation (Bank-ID, Mobilt Bank-ID, Telia). Inloggningsrutinerna är ett led i att skapa en säkrare inloggning för vårdnadshavare i edWise.

Logga in via webb

Du som vårdnadshavare loggar in i edWise via kommunens e-tjänsteportal Självservice

Du som elev får användaruppgifter direkt från skolan.

EdWise via app

EdWise är kopplad till appen Tieto Edu för vårdnadshavare. Den ger dig tillgång till vissa tjänster och visar information som förskolan och skolan publicerar i edWise. Observera att du fortfarande behöver logga in i den webbaserade versionen av edWise för att ta del av andra viktiga funktioner.

För att logga in via appen behöver du ha loggat in via den webbaserade versionen av edwise en gång tidigare.

För att logga in i edWise via appen gäller endast legitimation via Mobilt BankID. Sessionstiden för Mobilt BankID är 7 dagar, efter det kan du komma att behöva logga in igen.

Tieto Edu – app för vårdnadshavare

Med appen får du som vårdnadshavare enkelt tillgång till viktiga funktioner gällande förskola, fritidshem och skola. Här tar du del av information och gör frånvaroanmälan samt registrerar barnschema för barn i förskola och fritidshem. 

Appen finns att ladda ned via Google play och App store till din smartphone eller surfplatta.

Ny funktion: Frånvaro för elever i grundskola och gymnasium

Från och med den 27 november upphör frånvaroanmälan via edWise och ersätts av frånvaronanmälan via appen. Via appen kan du anmäla frånvaro till skolan, samt ta del av den frånvaro som skolan har rapporterat.

Ny funktion: Barnschema för förskola och fritidshem

Från och med den 3 december upphör e-tjänsten för registrering av barnschema och ersätts av barnschema via appen. Via appen kan du som vårdnadshavare se och registrera schema för dina barn som har en placering i förskola och fritidshem.

Om e-legitimation

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 23 november 2018