Dans

Dans

Dans på Timrå Kulturskola är för alla! Det spelar ingen roll om du aldrig har dansat tidigare eller om du redan har erfarenhet av dans . Det viktiga är att vi har roligt tillsammans!

En danslektion innehåller flera olika moment som lekar, uppvärmning, teknikträning, styrka, stretch, diagonaler och koreografi (danser). Målet är att vi tillsammans ska utveckla motorik, dynamik, musikalitet, styrka och smidighet genom dansglädje. Tillsammans ska vi jobba mot att i slutet av läsåret vilja och våga visa upp vad vi lärt oss på lektionerna på en föreställning.

Lektionerna hålls i Pangeas fina danssal i Tallnäs Centrum (Tallgränd 1 861 33 Timrå).

Grupperna startar måndag v.36 (grupperna har fortlöpande intagning i mån av plats).

Lärare: Sandra Bergström.

Under respektive flik finns mer information om de olika grupperna.

 

Tid: Måndagar kl. 17.00-17.45.
Plats: Pangeas danssal i Tallnäs Centrum.

Denna grupp passar för barn från åk 1-3. Lektionen är 45 min lång. Fokus ligger på dans och rörelseglädje. Lektionerna innehåller lekar och övningar för att öva motorik, rumslig uppfattning, musikalitet och gruppdynamik. Barnen får även testa på olika övningar för styrka, smidighet och koncentration.

Under ett läsår får barnen möta olika musik- och dansgenrer så som jazz, street, modern och nutida dans samt improvisation.

 

Tid: Måndagar kl. 18.00-19.00.

Plats: Pangeas danssal i Tallnäs Centrum.

Denna grupp passar åk 4-6. Lektionen är 60 min lång. Fokus ligger främst på dans och rörelseglädje Lektionerna innehåller övningar för att öva motorik, rumslig uppfattning, musikalitet och gruppdynamik. Varje lektion innehåller olika övningar för teknik, styrka, smidighet och koncentration.

Under ett läsår får barnen möta olika musik- och dansgenrer så som jazz, street, modern och nutida dans samt improvisation.

Tid: Måndagar kl. 19.00-20.00
Plats: Pangeas danssal i Tallnäs Centrum.

Denna grupp passar åk 7-9. Lektionen är 60 min lång. Fokus ligger främst på dans och rörelseglädje Lektionerna innehåller övningar för att öva motorik, rumslig uppfattning, musikalitet och gruppdynamik. Varje lektion innehåller olika övningar för teknik, styrka, smidighet och koncentration.

Under ett läsår får barnen möta olika musik- och dansgenrer så som jazz, street, modern och nutida dans samt improvisation.

Timrå Kulturskola erbjuder dansundervisning på skoltid till grundskolorna i kommunen. Dansundervisningen anpassas efter skolans behov. Det kan vara som fortlöpande undervisning eller ett projekt av längre eller kortare art. Exempel på möjlig verksamhet är: elevensval, eller ämnesöverskridande projekt eller tema, det kan vara som en del i undervisningen för att arbeta med estetiska lärprocesser för att underlätta inlärningen och  befästa kunskaper.

För frågor, idéer eller förslag kontakta: sandra.bergstrom@skola.timra.se

 

Elevensval
Flera av kommunens grundskolor har även dans inom ramen för elevensval. Här får eleverna en danslektion per vecka under en period. Danspedagogen kommer till skolan och undervisar i dans utifrån ett inarbetat koncept.

 

Dansprojekt 2018 - Tillsammans
Fredag den 27/4 Kl. 12.00 arrangerar Timrå Kulturskola en massdans på torget i Timrå. Massdansen är en avslutning på det dansprojekt som Kulturskolan under vårterminen jobbat med ute i grundskolorna. Dansprojektets syfte är att låta kommunens barn och ungdomar möta dansen som ett redskap i skolans värdegrundsarbete. Datumet den 27/4 infaller i samband med det internationella firandet av Dansens Dag (29/4).

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 11 september 2018