Vuxenutbildningen avslutar tvåårigt EU-projekt

Publicerad den 26 februari 2019

I ett tvåårigt projekt har lärare vid vuxenutbildningen i Timrå utvecklat sin kompetens med fokus på digitala hjälpmedel och individanpassning i undervisningen. Mellan den 18 februari och 3 mars går projektets sista resa – denna gång till Edinburgh, Skottland.

– Det känns spännande att få utbyta erfarenheter med lärare från andra länder och ta del av den skotska kulturen, säger Naomi Perera, lärare på vuxenutbildningen.

Resan till Edinburgh är den sista resan i Vuxenutbildningens tvååriga EU-projekt ”En individanpassad vuxenutbildning med ett internationellt perspektiv”. Projektet har pågått sedan 2017 inom ramen för EU-programmet Erasmus+. Målet har varit att få fördjupad kunskap om integrering av digitala hjälpmedel i undervisningen, vilket i sin tur ska öka elevernas digitala kompetens och måluppfyllelse.

Digitaliserad skola i Danmark

I början på vårterminen reste lärarna Therese Stenberg och Maria Edin tillsammans med administratören Marlene Öberg till en vuxenutbildning i Næstved, Danmark. Under resan fick de lära sig om hur den danska skolan arbetar med digitala hjälpmedel för att individanpassa undervisningen och se om de hade en uttalad IT-strategi.

– Anledningen till varför vi valde just den skolan var för att organisationen som skolan tillhörde, VUC Storstrøm, ligger i framkant i sitt arbete med digitalisering i Europa, säger Therese.

Totalt har 15 lärare fått möjlighet till erfarenhetsutbyte genom kurser och jobbskuggning inom olika vuxenutbildningar och skolor i Europa. Vuxenutbildningen har tidigare besökt Malta, Italien, och Island. Vårterminen 2018 besökte dessutom lärare från en stor vuxenutbildning i Italien Timrå för jobbskuggning.

I maj 2019 avslutas projektet.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 26 februari 2019