Ett hundratal elever deltog i dans på torget

Publicerad den 28 april 2017

Idag rörde sig hela Torget i Timrå. Ett hundratal elever från Timrås skolor bjöd på massdans för att fira in Internationella dansens dag den 29 april.

När klockan slog tolv bjöd hundratals elever förbipasserande på musik och dans. Massdansen är avslutningen på ett dansprojekt som Timrå kulturskola bedrivit ute i kommunens skolor under vårterminen.

– Tanken är att köra dansprojektet varje år men med lite olika infallsvinklar. Vi har fått jättebra respons från både elever och lärare, så det känns jättekul, säger Sandra Bergström, danslärare på Timrå kulturskola.

Dans som uttrycksmedel för lika värde

Syftet med projektet är att låta kommunens barn och ungdomar möta dansen som ett redskap i värdegrundsarbetet om alla människors lika värde oavsett etnicitet, religion, könstillhörighet eller sexuell läggning.

– Det är en koreografi som jag har gjort till en låt som handlar om människors lika värde. Koreografin är enkel och anpassad för att kunna fungera från sex år och uppåt, säger Sandra.

Elever som deltog i massdansen kom från Ljustorps skola, Söråkers skola, Böle skola, Fagerviks skola, Mariedalsskolan, Arenaskolan och Timrå gymnasium.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 28 april 2017