Tobaksfria elever deltog i utlottning

Publicerad den 8 juni 2018

För sjätte året i rad säger Timrås elever nej till snus och cigaretter! Tisdagen den 5 juni deltog ett hundratal elever i Tobaksfri duos utlottning av priser. Förstapriset var ett presentkort på 2000 kronor.

Bland priserna fanns presentkort på Birsta City, biobiljetter, basketbollar och eltandborstar.

– Kan vi få ungdomar att avstå tobak under ungdomstiden finns det en större chans att de aldrig kommer att börja röka eller snusa, säger Britt-Louise Nyholm, utvecklingsstrateg för trygghet och hälsa.

Tobaksfri Duo vänder sig till elever i årskurs 6-9 och är ett samarbete mellan Landstinget Västernorrland och Timrå kommun. Timrå startade kampanjen i slutet av 2012 som första kommun i Västernorrland.

Vad är en tobaksfri duo?

Tobaksfri duo går ut på att elever i årskurs 6 tillsammans med en vuxen skriver kontrakt om att vara tobaksfria under hela högstadietiden. Varje år skriver elever och den vuxne på en försäkran om att de fortfarande är tobaksfria.

Försäkran blir sedan till en lottsedel i ett lotteri där eleverna kan vinna priser. Inför årets utlottning hade ett hundratal elever lämnat in en försäkran, och deltog därmed i den utlottningen.

Vill du veta mer? Kontakta Britt-Louise Nyholm, utvecklingsstrateg för trygghet och hälsa, Timrå kommu. Telefonnummer: 060-16 31 28.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 19 november 2018