Tobaksfria elever deltog i utlottning av priser

Publicerad den 4 juni 2019 Tobaksfri Duo 2019, utdelning av priser på Bergeforsens skola

För sjunde året i rad säger Timrås elever nej till snus och cigaretter! Tisdagen den 4 juni deltog ett hundratal elever i Tobaksfri duos utlottning av priser. Förstapriset, ett presentkort värt 2000 kronor, gick till sjätteklassaren Elias på Bergeforsens skola.

 – Oj, tack! Jag vet inte vad jag ska köpa än, säger Elias på frågan om vad han ska göra för presentkortet.

Bland priserna fanns presentkort på Birsta City, säsongskort på Timrå IK, årskort på Timrå simhall, eltandborstar med mera.

– Den största vinsten är att vara Tobaksfri och där är ni alla vinnare, säger Britt-Louise Nyholm, utvecklingsstrateg för trygghet och hälsa.

Tobaksfri Duo vänder sig till elever i årskurs 6-9 och är ett samarbete mellan Landstinget Västernorrland och Timrå kommun. Även Timrå IK deltar i samarbetet. Timrå startade kampanjen i slutet av 2012 som första kommun i Västernorrland.

Vad är en tobaksfri duo?

Tobaksfri duo går ut på att elever i årskurs 6 tillsammans med en vuxen skriver kontrakt om att vara tobaksfria under hela högstadietiden. Varje år skriver elever och den vuxne på en försäkran om att de fortfarande är tobaksfria.

Försäkran blir sedan till en lottsedel i ett lotteri där eleverna kan vinna priser. Inför årets utlottning hade ett hundratal elever lämnat in en försäkran, och deltog därmed i den utlottningen.

Vill du veta mer? Kontakta Britt-Louise Nyholm, utvecklingsstrateg för trygghet och hälsa, Timrå kommun. Telefonnummer: 060-16 31 28.

 

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 4 juni 2019