Timråskolor medverkar i UR:s Lärlabbet

Publicerad den 24 oktober 2018 Bild från UR:s program Lärlabbet
Bild från UR:s program Lärlabbet, avsnitt 9
Fotograf: Utbildningsradion (UR)

Sara Nordström, Mait Ingvarsson och Anki Erixon arbetar på olika sätt med valkompetens i Timrås skolor. Ikväll medverkar de i Utbildningsradions (UR:s) tv-sända program Lärlabbet.

– Vi är väldigt stolta över att vårt arbete med valkompetens i Timrå uppmärksammas, säger Sara Nordström, studie- och yrkesvägledare och en av de medverkande i programmet.

Sara Nordström samarbetar med läraren Mait Ingvarsson på Arenaskolan i Timrå. Tillsammans skapar de förutsättningar för eleverna att förstå hur de kan göra aktiva och medvetna val. Och Anki Erixon, lärare på Mariedalsskolan, berättar om hur hon arbetar med ämnet för sina elever i årskurs tre.  

Lärlabbet består av halvtimmeslånga program om lärare, för lärare. Tanken är att programmen ska bidra till reflektion och handlingskraft hos pedagoger kring lärandeprocesser och visa att det ständigt finns möjligheter till yrkesutveckling.

Avsnittet från Timrå sänds i SVT 1 den 24 oktober klockan 22.30. Det kommer även att finnas tillgängligt i efterhand på www.urskola.se.

Se avsnittet på urskola.se.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 24 oktober 2018