Timrås skolor – bäst i Västernorrland

Publicerad den 29 september 2017

Timrå har högst behörighet till gymnasiet i Västernorrland och ligger högt över rikssnittet, det visar Skolverkets senaste statistik för elever i årskurs nio. För tredje året i rad har både gymnasiebehörigheten och det genomsnittliga meritvärdet ökat.

– Årets resultat visar att arbetet med välskötta skolor har gett resultat, säger Krister Håkansson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Av länets sju kommuner har Timrå nu placerat sig på en förstaplats sett till andelen elever i årskurs nio med gymnasiebehörighet, exklusive nyanlända elever och elever med okänd bakgrund. Skolverkets statistik visar att behörigheten till gymnasiet har ökat till 92,6 % (läsåret 16/17) jämfört med 84,9 % (läsåret 15/16).

– Efter flera års uthålligt arbete på alla nivåer så är det jätteroligt att äntligen ligga i täten. Eleverna och alla inblandade vuxna kan känna sig stolta idag, säger Erik Sidebo, biträdande förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Dessutom visar statistiken att det genomsnittliga meritvärdet har höjts från 211,3 till 223,2, exklusive nyanlända elever och elever med okänd bakgrund.

I statistiken för gymnasiebehörighet där nyanlända elever och elever med okänd bakgrund inkluderas placerar sig Timrå på en andraplats, strax efter Örnsköldsviks kommun.

­

Statistikuppgifter gällande slutbetyg för elever i årskurs 9 presenteras på Skolverkets webbplats SIRIS.

Länk till Skolverkets statistik: http://siris.skolverket.se/siris

För mer information
Erik Sidebo, biträdande förvaltningschef.
Barn- och utbildningsförvaltningen.
Tfn: 070-675 90 69.

Krister Håkansson, ordförande.
Barn- och utbildningsnämnden.
Tfn: 070-310 29 09

 

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 29 september 2017