Timrås elever säger nej till tobak

Publicerad den 7 juni 2017

För femte året i rad säger Timrås elever nej till snus och cigaretter! Onsdagen den 7 juni deltog ett hundratal elever i Tobaksfri duos utlottning av priser. Första och andra pris, en iPad Air, gick till Duha Al Balawi och Lalida Maiyortor.

– Kan vi få ungdomar att avstå tobak under ungdomstiden finns det en större chans att de aldrig kommer att börja röka eller snusa, säger Britt-Louise Nyholm, utvecklingsstrateg för trygghet och hälsa.

Tobaksfri Duo vänder sig till elever i årskurs 6-9 och är ett samarbete mellan Landstinget Västernorrland och Timrå kommun. Timrå startade kampanjen i slutet av 2012 som första kommun i Västernorrland.

Vad är en tobaksfri duo?

Tobaksfri duo går ut på att elever i årskurs 6 tillsammans med en vuxen skriver kontrakt om att vara tobaksfria under hela högstadietiden. Varje år skriver elever och den vuxne på en försäkran om att de fortfarande är tobaksfria.

Försäkran blir sedan till en lottsedel i ett lotteri där eleverna kan vinna priser. Inför årets utlottning hade ett hundratal elever lämnat in en försäkran, och deltog därmed i den utlottningen.

Första, andra och tredje pris

1:a-2:a pris: en iPad med fodral.
Vinnare: Lalida Maiyortor, Mariedalsskolan
Vinnare: Duha Al Balawi, Arenaskolan

3:e-7:e pris: Eltandborste
Vinnare: Diao Thanawuth, Mariedalsskolan
Vinnare: Hanna Holmberg, Arenaskolan
Vinnare: Nora Olsson, Böle skola
Vinnare: Simon Nordvall, Arenaskolan
Vinnare: Gustav Lindström, Arenaskolan

Vill du veta mer? Kontakta Britt-Louise Nyholm, utvecklingsstrateg för trygghet och hälsa, Timrå kommu. Telefonnummer: 060-16 31 28.

 

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 7 juni 2017