Timrås elever säger nej till snus och cigaretter

Publicerad den 2 juni 2016

För fjärde året i rad säger Timrås elever nej till tobak! Torsdagen den 2 juni deltog ett hundratal elever i Tobaksfri duos utlottning av priser. Emelie Englund från Arenaskolan tog hem förstapriset, en iPad Air.

– Det känns jätteroligt, säger  Emelie.

Tobaksfri Duo vänder sig till elever i årskurs 6-9, och är ett samarbete mellan Landstinget Västernorrland och Timrå kommun. Timrå startade kampanjen i slutet av 2012 som första kommun i Västernorrland.

– Den största vinsten är hälsan. Kan vi få ungdomar att avstå tobak under ungdomstiden finns en större chans att de aldrig kommer att börja röka eller snusa, säger Britt-Louise Nyholm, samordnare för trygghet och hälsa.

Vad är en tobaksfri duo?

Tobaksfri duo går ut på att elever i årskurs 6 tillsammans med en vuxen skriver kontrakt om att vara tobaksfria under hela högstadietiden. Varje år skriver elever och den vuxne på en försäkran om att de fortfarande är tobaksfria.

Försäkran blir sedan till en lottsedel i ett lotteri där eleverna kan vinna priser. Inför årets utlottning hade ett hundratal elever lämnat in en försäkran, och deltog därmed i den utlottningen.

Första, andra och tredje pris

1:a pris: en iPad med fodral.
Vinnare: Emelie Englund, Arenaskolan.
Sponsor: Landstinget och Timrå kommun

2:a pris: en iPad med fodral.
Vinnare: Matilda Svedberg, Mariedalsskolan.
Sponsor: Landstinget och Timrå kommun.

3:e pris: ett presentkort på 500 kronor på Birsta City.
Vinnare: Moa Sedin, Arenaskolan.
Sponsor: Landstinget Västernorrland.

Vill du veta mer? Kontakta Britt-Louise Nyholm, samordnare för trygghet och hälsa, Timrå kommun, telefonnummer: 060-16 31 28. 

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 11 maj 2017