Timråelever reser till Finland i EU-projekt

Publicerad den 13 maj 2019

Under vecka 21 får sex elever från Arenaskolan testa på vardagen som högstadieelever i Finland. Resan är en del i ett tvåårigt internationellt utbytesprojekt med sex skolor från sex länder.

Under veckan i Finland kommer eleverna att få testa på livet som utbytesstudenter i Nivala kommun. De kommer att gå i en finsk skola på dagarna och bo hos värdfamiljer på kvällarna. Eleverna reser till Finland tillsammans med lärarna Giovanni Monticciolo och Ola Mauritz-Nelsson.

– Aktiviteterna under veckan kommer att fokusera på frågor kring djurhållning, jordbruk och landskap, säger Ola Mauritz-Nelsson.

Projektet är EU-finansierat inom ramen för Erasmus+ tillsammans med skolor från Danmark, Storbritannien, Finland, Frankrike och Turkiet. Varje resa fokuserar på ett av projektets fyra huvudområden: kommunikation, samarbete, kreativt tänkande och kritiskt tänkande/problemlösning. Områdena är kopplade till ländernas läroplaner och ska bidra till ett kulturellt och internationellt utbyte som har betydelse för elevernas skolgång och framtid.

Internationellt besök i Timrå

Under vårterminen 2020 är det Arenaskolans tur att stå värd för lärare och elever från partnerländerna när de besöker Timrå. De har valt att fokusera på problemlösning, som är ett av projektets huvudområden.

– Vi ser verkligen fram emot att få visa upp Arenaskolan och Timrå, säger Ola Mauritz-Nelsson.

Veckan i Finland går att följa på kommunens instagramkonto (timrakommun).

Läs mer på projektets webbplatshttp://www.erasmusc4skills.eu/

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 13 maj 2019