Timråelever lär sig skapa film

Publicerad den 24 februari 2017

Från idé till färdig film – i Timrå skapas framtidens filmmakare. Nu har Timrå Kulturskolas nya filmkurs börjat!

I höstas breddade Timrå kulturskola verksamheten med kurser i dans och teater. Nytt för vårterminen 2017 är två nya ämnen – bild och film.

– Film är ett konstnärligt uttryck som vi tycker ska ha en lika stor plats i kulturskolan som övriga ämnen, säger läraren och kursledaren Sandra Bergström.

Bidrag från Svenska Filminstitutet

Kursen erbjuds i samarbete med Film i Västernorrland och Svenska Filminstitutet, som beviljat Timrå kulturskola ett bidrag på 100 000 kronor. Även Timrå kommun går in med motsvarande summa, vilket bidragit till att kulturskolan kan hålla två grupper för mellan- och högstadieelever.

– Det känns jättekul att kunna möta det intresse för film som vi har sett bland barn och unga i Timrå. Filmprojektet löper över tre år och tanken är att film ska bli ett väletablerat ämne i kulturskolan, säger Sandra.

Filma, regissera och redigera

Sandra Bergström leder kursen tillsammans med filmpedagogen Henric Wallmark från Film i Västernorrland. Under tolv veckor ska de leda eleverna i praktiskt arbete med att filma, regissera, agera, klippa och redigera i professionella program.

– Hittills har eleverna fått lära sig hur man hanterar en kamera, hur man använder olika bildutsnitt och fått testa att redigera filmmaterial som de själva spelat in. I nästa steg ska de få lära sig hur man bygger en filmidé och skapar en storyboard, säger Sandra.

För de elever som glömt att söka finns det fortfarande en chans.

– Det är inte för sent att ansöka om att få vara med. Det finns fortfarande platser kvar! Säger Sandra.

För mer information, kontakta:
Lena Lindh, Verksamhetschef Timrå Kulturskola.
Tfn: 070-278 40 65.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 11 maj 2017