Timrå gymnasium samarbetar med Amnesty

Publicerad den 11 december 2017 Amnestyskola huvudbild.jpg

Fredag den 8 december anordnade elever på Timrå gymnasium en temadag med fokus på mänskliga rättigheter. Temadagen var ett led i gymnasiets nya samarbete med Amnesty International.

Temadagen anordnades av tredjeårselever på Samhällsvetenskapsprogrammet och hölls för tidigare årskurser av samma program samt IM-språk. Dagen bestod av workshops och en föreläsning av regissören Iso Porović, som berättade om sin tid som krigsflyktig från Bosnien.

Timrå gymnasium – den nordligaste Amnestyskolan

Timrå gymnasium är en av 25 skolor i Sverige, och den nordligaste samarbetsskolan, som kan kalla sig för en amnestyskola från och med läsåret 2017/2018. Syftet med samarbetet är att ge deltagande skolor ett stöd i arbetet med att främja en skolkultur där mänskliga rättigheter står i fokus.

– Samhällsvetenskapsprogrammet är ett program som riktar blicken ut mot världen, så det känns som ett samarbete som ligger nära våra kärnvärden, säger Malin Sondell, lärare på Samhällsvetenskapsprogrammet.

Skriver till människorättskämpar

Under höstterminen har elever på Samhällsvetetenskapsprogrammet och IM-språk deltagit i Amnestys globala kampanj Brave – en kampanj till stöd för människorättsförsvarare. Eleverna har skrivit brev och genomfört olika aktiviteter för att visa sitt stöd för de människor som vågar försvara sina egna och andras rättigheter, trots stora personliga risker. 

 

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 11 december 2017