Teknikelever till final i designtävling

Publicerad den 12 april 2017

Timrå gymnasiums TE2 är finalister i en av Norrlands största designtävlingar för gymnasieelever. Idag, onsdag 12 mars, deltar de i Design Opens prisceremoni på Mittuniversitetet i Sundsvall.

– Det känns jättekul att vi har gått till final, säger Milan från TE2.

Teknikeleverna i TE2 är en av fyra klasser som gått till final i årets Design Open. Idag står de på prispallen tillsammans med bidrag från Västermalms skola, Örnsköldsviks gymnasium och Tannbergsskolan.

Designidé för cyklar

Årets tävlingsuppgift gick ut på att ta fram "bästa design för cykel och cykling". Deltagarna skulle utgå från en cykeltur, analysera färden och identifiera de största problemen som gör att människor väljer att avstå cykelturen.

– Det kan till exempel vara att det är för halt, kallt eller svårt att ta sig fram med cykeln när det är vinter, säger Filip från TE2.

Timrås elever i TE2 löste problemet med att utveckla och designa en cykel med en monterbar skida under hjulen. Skidan ska förenkla cykelturen på ett vintrigt vägunderlag.

– Vi hade en ganska intressant idé, jag tror det var det de gillade, säger Max från TE2.

Vilket plats teknikeleverna hamnar på offentliggörs under onsdagens prisceremoni på Mittuniversitetet. Under våren kommer alla bidrag att visas digitalt på www.miun.se/des.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 11 maj 2017