Sagoskrivartävling avgjord på Timrå bibliotek

Publicerad den 3 juni 2016

I början av vårterminen anordnade Timrå bibliotek en sagoskrivartävling för kommunens fjärdeklassare. I veckan firades vinnarna – Klass 4B från Böle skola. 

Av fem stycken deltagande skolklasser stod 24 elever från Böle skola som segrare i bibliotekets sagoskrivartävling. Tävlingens utmaning var att lyckas väva in sagoingredienser i historierna.

– De hade förstått hur en saga komponeras och hade med några av de klassiska sagoingredienserna i sina bidrag, säger barn- och ungdomsbibliotekarien Charlotte Andersson.

"Fantastiskt välskrivna sagor"

Tisdagen den 31 maj deltog fjärdeklassarna från Böle skola i en prisutdelning på biblioteket i Timrå. Priset bestod av ett bokpaket som klassen fick ta med sig tillbaka till skolan.

I samband med prisutdelningen läste Charlotte Andersson upp fyra stycken av klassens bidrag. Det var en stor variation på sagorna, som handlade om allt från troll till guldskatter.

– Jag är väldigt imponerad av deras fantasi. Det är fantastiskt välskrivna sagor, säger Andersson.

Under sommarlovet kan Timrås elever ladda upp inför nästa skrivartävling på biblioteket – höstterminens spökskrivartävling i årskurs 5.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 3 juni 2016