Påskmysterium väcker skrivlust på Böle skola

Publicerad den 29 mars 2018

Böle skola vill öka läs- och skrivlusten hos sina elever. Under en vecka har skolans elever fått uppleva ett påskmysterium – som under skärtorsdagen resulterade i berättelser under titeln ”jakten på det försvunna ägget”.

Fantasin satte inga gränser när eleverna på Böle skola under veckan fick uppleva ett påskmysterium. En mystisk ledtråd efter en annan fungerade som byggstenar för att få igång barnens fantasi – och tillsammans skapa berättelser.

– Vi har försökt bygga upp en spänning som sätter igång barnens fantasi,  säger Mia Karlsson.

Projekt i fyra veckor

Bakom initiativet står lärarna Mia Karlsson och Therese Dahlin, som hoppas att projektet ska bidra till en ökad måluppfyllelse och elevernas lust till att både läsa och skriva. Eleverna kommer under fyra veckor få möjlighet att skriva ett eget mysterium om något som utspelar sig i Timrå kommun.

– Vi vill att det ska kännas både lättsamt och lustfyllt att skriva. Vi har tittat en del på andra kommuner och deras arbete, och sedan utvecklat det till något som är unikt för oss, säger Mia Karlsson.

Berättelserna kommer sedan att läsas av Författaren Sanna Juhlin, illustratören Pia Niemi, Timrå kommuns barn- och ungdomsbibliotekarie Charlotte Andersson samt skolbibliotekarien Ellinor Wårlin.

Men först väntar påsklov för eleverna.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 29 mars 2018