OS-vecka på Bergeforsens skola

Publicerad den 19 februari 2018

Backhoppning, skidskytte, curling och ishockey – det var grenarna när Bergeforsens skola genomförde en vecka i Olympiska spelens tecken.

Idag avslutades OS-veckan för eleverna på Bergeforsens skola. Måndagen den 12 februari invigdes veckan under högtidliga former med fackeltåg och hissning av OS-flaggan. Totalt 220 elever– från förskoleklass till årskurs 6 – delades in i 14 lag för att göra upp i OS-grenarna. Varje lag representerade ett land.

– Vi ser det som ett sätt att stärka gemenskapen och öka rörelsen bland eleverna på skolan, säger Fredrik Larsson, fritidslärare i årskurs 3.

Tillsammans med Josefine Rundén, klasslärare i årskurs 2, tog Fredrik initiativ till OS-veckan.

– Eleverna har varit positiva och peppade till att delta och har under okomplicerade förhållanden fått jobba tillsammans mot gemensamma mål. De har även fått nya kunskaper och erfarenheter att lägga i "ryggsäcken", säger Josefine.

Förutom att tävla i idrottsgrenar har eleverna läst om det land de representerat. Kunskapen har de sedan redovisat både muntligt och visuellt på en plansch som senare kommer att sättas upp i skolans matsal.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 19 februari 2018