Konstutställning lockar besökare till Tallnäs Studiecentrum

Publicerad den 7 november 2016

Den 25 oktober till den 15 november anordnar Vuxenutbildningen i Timrå utställningen "Levande". Utställningen anordnas tillsammans med konstnärerna Susanne Arnfridsson, Mattias Rustan, Erik Lindström och Olle Melkerhed.

– Förutom konstverken som ställs ut är det helt fantastiska elevarbeten som visas, säger rektor Eva-Britt Junkka.

"Levande" är resultatet av fyra veckors temaarbete som engagerat samtliga elever och lärare på Vuxenutbildningen i Timrå.

Invigdes med musik och buffé

Utställningen invigdes den 25 oktober till ett fullt hus på Tallnäs Studiecentrum. Dagen öppnades av gruppen Beugge Bamba, som underhöll med sång och afrikanska trummor. Under dagen fick besökarna även möjlighet att träffa skolans personal, lyssna på Sara-Lisa Brännbergs sång, äta buffémat och måla stenar i en workshop till ett gemensamt konstverk. ­­

– Jag lärde mig att uppskatta målningar och keramik. Jag vill se fler utställningar som den här i framtiden, säger Helen, vuxenstuderande på SFI.

Temaarbetet bygger på läroplanen

Temaarbetet bygger på mål i läroplanen för vuxenutbildningen, som säger att utbildningen ska stimulera elevernas kreativitet, nyfikenhet och självförtroende. Utbildningen ska även främja elevernas förståelse för kulturell mångfald.

– Jag är glad att jag kunde delta därför att sådana möten integrerar människor, säger Malgorzata, vuxenstuderande på SFI.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 7 november 2016