Högstadieelever lärde äldre digital teknik

Publicerad den 12 april 2019 Elever hjälper seniorer med digital teknik

Onsdagen den 10 april möttes elever från Arenaskolan och seniorer på Anhörigcentrum i Timrå. Under två timmar fick seniorerna hjälp att lära sig mer om digital teknik.

– Jag köpte en mobil i tisdags för att jag så gärna ville vara med på träffen! Det är jättebra. Nu har jag fått hjälp att skicka sms och lägga in kontakter, säger deltagaren Gunhild Källman.

Digitaliseringsträffen anordnades i ett samarbete mellan Anhörigcentrum, Arenaskolan och det nu avslutade kommunprojektet Innovativa Digitala Tjänster. Totalt deltog 30 seniorer och 19 elever i årskurs 9 från Arenaskolans satsning ”Watch Out”.

Mobil, surfplatta och dator

Emma Åkerlund, Elin Åslin, Elin Peinerud är tre av de elever som svarat på frågor och hjälpt deltagarna med sina mobiler, surfplattor och datorer.

– Vi utgick från varje persons behov och lät dem testa själva. Att veta hur man sms:ar känns grundläggande för oss, men för den som frågar kan det vara ett nytt och viktigt sätt att hålla kontakt med familjen, säger Emma, Elin och Elin.

Alla är överens om att det har varit en nyttig dag för samtliga deltagare.

– Vi har fått träna på att lära ut och att prata inför folk. Det är inte så ofta vi träffar så många seniorer samtidigt, bara det har känts jättekul, säger Emma.

Hoppas på en fortsättning

Inga-Lill Nilsson på Anhörigcentrum i Timrå har haft en vision om en liknande träff i flera år. Nu hoppas hon att digitaliseringsträffen blir startskottet för en kommande satsning.

– Vi visste att det fanns ett intresse och en nyfikenhet, men vi hade ingen aning om att det skulle vara fullsatt. Jag känner mig överväldigad. Nu hoppas vi på en fortsättning, säger Inga-Lill.

Mer om Watch Out

Watch out är Arenaskolans satsning på gruppvägledning. Denna termin valde skolan att satsa på en grupp högpresterande elever i årskurs 9.

 

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 12 april 2019