Böle skola sprider sin arbetsmodell för friluftsliv i skolan

Publicerad den 3 april 2017

På Böle skola i Timrå är friluftsaktiviteter och hälsa en naturlig del under skoltiden. Onsdag 5 april delar skolan med sig av sina lärdomar på den nationella konferensen Tankesmedja för friluftsliv 2017.

Konferensen anordnas av Naturvårdsverket i Sundsvall den 5-6 april. På plats för att berätta om sin arbetsmodell för friluftsliv finns Böle skolas rektor Ing-Britt Pousette tillsammans med fritidspedagogerna Erik Söderström och Jenny Asplund.

– Det känns väldigt roligt att det finns ett intresse för vår arbetsmodell, säger Ing-Britt Pousette, rektor för Böle skola.

Friluftsliv – hälsa under skoltid

Fritidsverksamhetens inriktning mot två av folkhälsomålen (fysisk aktivitet och barn- och ungas uppväxtvillkor) går ut på att varva lektioner med friluftsaktiviteter för skolans elever i årskurs 1-3. Aktiviteterna leds av skolans fritidspersonal fyra dagar i veckan. Aktiviteterna är dessutom årskursblandade för att öka tryggheten och gruppkänslan för skolans alla elever.

Vad är Tankesmedja för friluftsliv?

Tankesmedja för friluftsliv är en årligt förekommande konferens för dialog, erfarenhetsutbyte och framtidsutsikter kring friluftsliv. Årets tema har fokus på betydelsen av barns och ungas möjligheter att utöva friluftsliv för ett ökat fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande.

 

Mer information:
Ing-Britt Pousette.
Rektor, Böle skola. Tfn: 060-57 96 93.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 10 maj 2017