Arenaskolan i internationellt projekt – första resan går till Danmark

Publicerad den 10 december 2018 Giovanni, Ola och Jimmy är lärare på Arenaskolan och deltar i det internationella EU-projektet.

Måndag den 10 december åker fem elever och två lärare från Arenaskolan till Danmark. Resan är en del i ett internationellt utbytesprojekt med sex skolor från sex länder.

Under två år kommer elever från Arenaskolan delta i ett EU-finansierat projekt inom ramen för Erasmus+ tillsammans med skolor från Danmark, Storbritannien, Finland, Frankrike och Turkiet.

Varje resa fokuserar på ett av projektets fyra huvudområden: kommunikation, samarbete, kreativt tänkande och kritiskt tänkande/problemlösning. Områdena är kopplade till ländernas läroplaner och ska bidra till ett kulturellt och internationellt utbyte som har betydelse för elevernas skolgång och framtid.

– Varje område speglar förmågor som är viktiga för unga människor att behärska på framtidens arbetsmarknad, säger Jimmy Andersson, en av tre lärare som deltar i projektet.

Bor hos värdfamiljer

Under veckan i Danmark kommer eleverna bland annat att besöka kända landmärken och arbeta med en dramatisering av H. C. Andersens Den fula ankungen. På kvällarna kommer eleverna att bo hos värdfamiljer i Danmark.

– De får inte bara se och jämföra varandras skolsystem, utan också ta del av varandras kulturer och vanor utanför skolmiljön, säger Giovanni Monticciolo, lärare.

Under vårterminen 2020 är det Arenaskolans tur att stå värd för lärare och elever från partnerländerna när de besöker Timrå.

Läs mer på projektets webbplatshttp://www.erasmusc4skills.eu/

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 10 december 2018