Norrdans fortsätter samarbete med Ljustorps skola

Publicerad den 16 november 2017

På lördag den 18 november har dansföreställningen Castaways premiär på Fyren i Härnösand – till sin hjälp har skaparna haft femton elever från Ljustorps skola.

För andra året i rad samarbetar Norrdans med årskurs 4-5 på Ljustorps skola. Dansföreställningen står koreografen Jarek Cemerek för, och dansas av Norrdans Juniorkompani. Tillsammans med Norrdans har eleverna utforskat de olika element som behövs för att skapa en dansföreställning, som kostym, rekvisita och ljusdesign.

– Det är inte så ofta man har en chans att arbeta med kultur på den här nivån. Det har varit ett väldigt givande samarbete och barnen har verkligen utmanat sig själva, säger Linda Funcke, lärare på Ljustorps skola.

Workshops med koreografen

Castaways utgår från idén om att vi genom materiella ting flyr från livet och inte tar varningssignalerna på allvar. Under workshops har eleverna fått testa koreografin och diskuterat temat i föreställningen med flaskpost som medel.

– Vi ställde frågor som eleverna svarade på i flaskpost. Svaren i flaskposterna är hemligheter mellan mig och eleverna, säger Mira Helenius Martinsson, danschef på Norrdans.

Bjudna på premiären

På lördag är elever med familjer bjudna på premiären i Härnösand av Norrdans. Under våren kommer föreställningen att turnera på skolor runt om i Västernorrland.

– Vi har haft ett värdefullt samarbete som skapat fina möten. På lördag firar vi tillsammans, säger Mira.

Läs mer: http://norrdans.se/evenemang/castaways/

 

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 18 december 2017