Fler gymnasiebehöriga elever i Timrå

Publicerad den 28 september 2018

Timrå är en av de kommuner med högst andel gymnasiebehöriga elever i Västernorrland. Det visar Skolverkets senaste statistik för elever i årskurs nio.

Gymnasiebehörigheten i Timrå är 91,4 % läsåret 2017/2018 jämfört med 92,6 % föregående år. Timrå är en av de kommuner i länet som toppar statistiken sett till andel elever med gymnasiebehörighet, exklusive nyanlända elever och elever med okänd bakgrund.

– Vi har noterat en tydlig positiv trend under de senaste åren. Glädjande är att trenden inte bryts och årets nior ligger i princip på samma nivå efter klivet i fjol, säger Erik Sidebo, biträdande förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Ett långsiktigt kvalitetsarbete

Timrå förskolor och skolor har de senaste åren genomgått ett strukturerat och långsiktigt utvecklingsarbete. Utvecklingsarbetet har bland annat resulterat i plattformen Ett välskött skolsystem, som tydligt beskriver hur nämnd och förvaltning ska leda och styra Timrås skolsystem.

– En viktig del i att höja måluppfyllelsen är ett systematiskt och långsiktigt kvalitetsarbete. Vi är inte färdiga men har bestämt oss för att vända på det här, säger Ann-christin.

 

Statistikuppgifter gällande slutbetyg för elever i årskurs 9 presenteras på Skolverkets webbplats SIRIS.

Länk till Skolverkets statistik: http://siris.skolverket.se/siris

 

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 28 september 2018