200 elever deltog i samverkansdag mellan skola och näringsliv

Publicerad den 20 november 2018 Samverkansdag mellan skola och näringsliv
Fotograf: Christina Eriksson

Tisdagen den 20 november samverkade skola och näringsliv för att möta framtidens arbetskraft; Timrås elever i årskurs 9. Cirka 200 elever från Ala skola och Arenaskolan deltog i samverkansdagen på Sundsvall Timrå Airport.

– Arenaskolan, Ala skola och Timrå Gymnasium har ordnat något som jag menar är ovanligt i Sverige och som ligger helt rätt i tiden. Tillsammans med näringslivet bygger vi tillsammans för en stark framtid där våra ungdomar inspireras till framtidens hållbara företagande, säger Christian Söderberg, näringslivschef i Timrå kommun.

Inspirera till entreprenörskap

Syftet med dagen var att inspirera eleverna till entreprenörskap, öka deras förståelse för vad som krävs på arbetsmarknaden samt ge dem insikt om vilka yrken som finns och vilka gymnasieprogram som tar dem dit.

– Skolan ska förbereda eleverna inför kommande arbetsliv, vi tror att en god samverkan med näringsliv är en avgörande del i det, säger Roger Åström, gymnasiechef i Timrå kommun.

Under dagen deltog Arenaskolan, Ala skola, Timrå gymnasium, Näringslivskontoret i Timrå, entreprenörer och representanter från UF (Ung Företagsamhet).

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 20 november 2018