Låna en svensk

rentaswede2.jpg

Vill du lära känna någon med fötterna i en annan kultur än du själv? Du behöver inte ha några speciella förkunskaper, det är ditt intresse och engagemang som är det viktiga. Låna en vän, helt enkelt!

"Låna en svensk/invandrare" vänder sig både till nya och gamla svenskar. Tanken är att man ska träffa någon man annars kanske aldrig fått chansen att lära känna.

Som timråbo kan det ge dig ny kunskap, upplevelser och kanske en ny vän. Kanske upptäcker ni att ni har ett gemensamt intresse? Som invandrare är det ofta knepigt att komma till ett nytt land, med nytt språk och andra kulturella koder. Lär man lär känna någon i det nya landet, som man kan prata och umgås med under otvungna former, går det betydligt lättare och snabbare att integreras i det nya landet.

Att låna en svensk

Som vän ställer du upp ideellt och träffar en person eller familj. Ni möts på fritiden och umgås, pratar och gör saker tillsammans. Det kan vara promenader, cafébesök eller vad som helst som ni båda gillar.

Vem?

Den som är intresserad av att träffa människor från andra kulturer i ömsesidigt utbyte. Hur länge du bott i Sverige spelar ingen roll.

Vad ska vi göra?

Första gången träffas ni och pratar cirka en timme. Sedan bestämmer ni själva om ni vill träffas igen, hur ofta ni ska träffas och hur länge det ska pågå.

Var?

Första träffen kan vara på biblioteket. Efter den bestämmer ni själva om ni vill fortsätta träffas. 

Intresserad?

Hör av dig eller kom till oss på Timrå bibliotek så berättar vi mer!

Kontakt

Biblioteket: 060 - 16 32 15, biblioteket@timra.se

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 22 augusti 2016