Barn och ungdom

Barn och ungdom, Timrå bibliotek

Välkommen till oss!

På vår avdelning för barn och ungdomar hittar du mycket för alla åldrar. Olika slags böcker, tidningar, ljudböcker, CD-skivor och dataspel. Ditt barn kan få ett eget lånekort när det har fyllt sex år. För att få ett lånekort måste barnet ha id-handling eller vara i sällskap av någon vuxen, till exempel en förälder eller lärare. Lånekortet är gratis.

Jultävlingar 2017 

Vi har bokutlottningar tre fredagar i december, varje fredag lottas 10 böcker ut till barn och ungdomar med start den 8 december. Varje vecka ska man göra olika saker för att få delta i utlottningen, under första veckan (4 - 7 december) ska man ge ett boktips. Andra veckan (9 - 14 december) rita ett julkort och tredje veckan (16 - 21 december) gå en frågeslinga.  

Barnbokcirkel

Barnbokcirkeln på Timrå Bibliotek är för barn som är 10 - 12 år. Alla i barnbokcirkeln läser samma bok och sedan träffas vi och pratar om boken. Det är gratis. Vi har en träff i månaden under terminerna. Föranmälan till barnbibliotekarie charlotte.andersson@timra.se eller 060- 16 33 95. Det kan vara högst 10 deltagare. Vinnarna kontaktas via telefon.

Ungdomsbokcirkel

För alla ungdomar mellan 13-15 år. Alla deltagare läser samma bok och sedan träffas vi och pratar om boken. Det är gratis. Vi har en träff i månaden under terminerna. Föranmälan till barnbibliotekarie charlotte.andersson@timra.se eller 060- 16 33 95. Det kan vara högst 10 deltagare.

Språkjakten!

Du som har fått en Språkjakten-broschyr är välkommen in till oss
på biblioteket så ska vi tillsammans leta fram bra och spännande böcker.
Språkjakten är ett samarbete mellan logopeder och bibliotekarier
i Västernorrlands län.
Vill du veta mer om projektet? Läs mer här om Språkjakten.

Förslag på böcker som passar till Språkjakten hittar du här!

 

Vill du veta mer?
Kontakta Barn- och ungdomsbibliotekarie Charlotte Andersson
060- 16 33 95
charlotte.andersson@timra.se

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 8 december 2017