Kommunen söker familjehem

Publicerad den 23 augusti 2017 482466-happy-young-children-having-fun.jpg

Just nu behöver vi fler familjehem i Timrå kommun. Familjehemmens främsta uppgift är att skapa en trygg och kärleksfull tillvaro för barn och unga som inte längre kan bo tillsammans med sina föräldrar.

Det finns flera barn och ungdomar som av olika skäl behöver bo i en annan familj än den egna under en kortare eller längre period. Att de råder stor brist på familjehem är inget unikt för Timrå, det gäller även för hela landet.

– Vi söker därför trygga och engagerade vuxna som har plats och tid att som familjehem ta emot ett barn, en ungdom alternativt ett syskonpar i sitt hem, säger Annelie Forsberg, familjehemssekreterare på Timrå kommun.

Så funkar det

Är du intresserad kontaktar du familjehemssekreteraren på Timrå kommun. Allt börjar med ett inledande samtal och övergår till en utredning om du och din familj skulle passa som familjehem följt av ett hembesök.

– Det här är ett jätteviktigt uppdrag för att skapa en trygg miljö för våra barn och unga, en viss ersättning betalas ut men främst handlar det om att bidra till att de får bättre förutsättningar i livet, säger Annelie.

Om rollen som familjehem känns för stor

Då finns det flera olika sätt att hjälpa till. Vi behöver också kontaktfamiljer och kontaktpersoner till våra barn och ungdomar. Det kan handla om att träffa en tonåring på fritiden eller att ta emot ett eller flera barn i hemmet ett par veckoslut i månaden.

Läs mer här, ny sida öppnas.

Mer information:

Annelie Forsberg, familjehemssekreterare, Timrå kommun, tfn 060-16 35 27