Bemanning - vikariat

Bilden visar två personer på promenad

Bemanningsenheten rekryterar korttidsvikarier till kommunens arbetsplatser inom vård och omsorg samt förskola när ordinarie personal är borta kortare eller längre perioder.

Vi tar även emot ansökningar om man är intresserad av att arbeta som sommarvikarie.

Vad är viktigt för att jobba som vikarie?

Vi vill helst att du har utbildning alternativt håller på att utbilda dig. När vi rekryterar tittar vi i första hand på utbildning och erfarenhet men vi lägger också stort värde på personlig lämplighet.

  • Du har fyllt 18 år
  • Du behärskar svenska i tal och skrift
  • Du har möjlighet att vikariera med kort varsel
  • Du är ansvarsfull och kan ta egna initiativ
  • Du har lätt för att anpassa dig till nya situationer och att arbeta med andra

Socialförvaltningens värdeord som vi arbetar efter är Bemötande, Kontinuitet och Brukarinflytande.

För att kunna arbeta med barn så måste du kunna visa ett utdrag från polisens belastningsregister.

Vad kan jag jobba med?

Inom vård och omsorg i Timrå arbetar vi dels med äldre och dels med funktionshindrade. Bemanningsenheten rekryterar också vikarier till kommunens förskolor.

Vi har hemtjänst, som är till för personer som bor hemma i sin bostad men behöver hjälp för att kunna leva så självständigt som möjligt. På våra vård- och omsorgsboenden bor personer som inte längre klarar av att bo hemma, även dementa.

För funktionshindrade finns flera så kallade LSS-verksamheter. Vi har gruppboenden, serviceboenden, korttidsboende med eftermiddagsverksamhet och personlig assistans. Här finns också arvoderade uppdrag som kontaktperson, ledsagare, avlösare eller stödfamilj.

Arbetsuppgifterna kan variera från personlig omvårdnad, mathållning, städ och tvätt till stöd i vardagens aktiviteter samt tillsyn och hjälp vid behov.

Inom förskolan finns barn i åldern 1-5 år, arbetslagen jobbar med att stödja och utmana barnen i deras utveckling och lärande.

Vart vänder jag mig?

För mer information går det bra att ringa 060 - 16 33 67. På bemanningsenheten finns handläggare som svarar på frågor, introducerar och förmedlar vikariat.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 13 mars 2019