Visning av kommunens e-tjänsteportal Självservice

Publicerad den 21 mars 2017 Självservice

Torsdagen den 30 mars kl. 13-16 är du välkommen till Timrå kommunbibliotek där Helene Olofsson och Charlotte Sjöström kommer att finnas på plats för att visa kommunens nya e-tjänsteportal Självservice. Vi bjuder på kaffe!

– Den gamla blankettportalen vi hade på kommunens hemsida har ersatts av e-tjänsteportalen ”Självservice” där både blanketter och e-tjänster samsas, berättar Charlotte Sjöström, projektledare för e-tjänsteprojektet.

I dag finns ungefär 25 e-tjänster i portalen, men många fler kommer att lanseras framöver så det är viktigt informera om var man hittar dem.

– Det finns flera fördelar med att använda e-tjänsten istället för den traditionella blanketten, vi kommer att visa mer om det för alla som besöker oss på biblioteket, säger Charlotte Sjöström.

Vad är en e-tjänst?

e-tjänsten är en tjänst som förmedlas elektroniskt. Man kan beskriva det som att fylla i en smart blankett på datorn där du bara behöver svara på de frågor som är aktuella för just dig. När du svarat på alla frågor i e-tjänsten skickas ditt ärende in digitalt till kommunens e-postbrevlåda för handläggning.

Vad behöver jag för att kunna använda en e-tjänst?

Du behöver tillgång till dator, surfplatta eller smart mobiltelefon och internetuppkoppling. För att använda vissa e-tjänster behöver du e-legitimation (Bank-ID) för att logga in och intyga vem du är och signera med en digital signatur. Om du inte har e-legitimation idag kan du vända dig till din bank så ordnar de det åt dig.

Fler e-tjänster under 2017

Kommunen satsar under 2017 på att publicera fler e-tjänster för dig som är medborgare, besökare eller företagare. I e-tjänsteportalen ”Självservice” samlar vi alla våra e-tjänster och blanketter så att du enkelt ska hitta det du söker efter.

Detta sker i samband med kampanjen Get online week. 

Info om Get online week

Get Online Week är en årligen återkommande kampanj, som äger rum i hela Europa. 2017 är det vecka 13. Syftet är att få fler bekväma med internet och e-tjänster. Myndigheter, bibliotek och privata organisationer arrangerar då aktiviteter med fokus på digital delaktighet. 

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 28 mars 2017