Vi ”tuffar” vidare våren 2020

Publicerad den 1 december 2019 Äldre man på golvet som får hjälp att resa sig upp från golvet.

Anmäl dig till vårens utbildning

Socialtjänsten i Timrå kommun och Räddningstjänsten i Medelpad söker nya deltagare till vårens TUFF utbildning - Träning, utbildning, fallförebyggande Syftet med TUFF är minska fallolyckor och öka medvetenheten om möjligheter och risker i vardagen.

TUFF-grupperna kommer att träffas under 12 måndagseftermiddagar med start 17 februari klockan 13.00.

Träffarna kommer att innehålla både teori i form av föreläsningar och träning i syfte att förbättra benstyrka och balans. Teoridelarna har varierat innehåll, till exempel brandsäkerhet, kost, vikten av fysisk aktivitet, tips för att underlätta vardagen samt läkemedel.

Föreläsare kommer från Räddningstjänsten, kommunens distriktssköterskor, arbetsterapeuter, biståndshandläggare och sjukgymnaster samt olika inbjudna föreningar.

Deltagandet i TUFF är kostnadsfritt och kursen bedrivs på brandstationen i Timrå. Vi bjuder på lättare fika under träningstillfällena.

Kriterierna för att delta i TUFF är att du:

  • Är runt 70 år eller äldreHar ramlat eller upplever att balansen blivit sämreFörstår svenska i tal och skriftKan resa dig från vanlig stol utan hjälp från annan person.Inte använder hjälpmedel inomhus.Själv kan ta dig till brandstationen i Timrå där träningen äger rum

Anmälan

Låter detta intressant?  Kontakta någon av följande personer:

Susanne Sillerström, leg.sjukgymnast Timrå kommun, tfn 060-163428

Jenny Unander, leg.fysioterapeut Timrå kommun, tfn 060-163439

Susanne och Jenny nås lättast mellan kl 08.30-9.00 och kl 15-16

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 1 december 2019