Vi närmar oss rökfria skolgårdar

Publicerad den 2 december 2016 wxbrillan_Märy 031.jpg
Marie Nordlander och Britt-Louise Nyholm inspekterade två skolgårdar under onsdagen.
Fotograf: Marie Zetterlund

Under onsdagen genomförde vårt miljö– och byggkontor uppföljande tillsyn av rökfria skolgårdar i kommunen. Resultatet visar en stor förbättring men det förkommer fortfarande cigaretter. 

– Det här är ett mycket glädjande resultat även om det fortfarande förekommer cigaretter. Vi kan se ett förbättringsarbete tack vare att skolans personal har tagit tag i uppgiften för att få bort cigaretter från skolområdet, säger Britt-Louise Nyholm, utvecklingsstrateg trygghet och hälsa.

Sedan 2012 har miljö- och byggkontoret genomfört oanmäld tillsyn på kommunens skolor för att upptäcka eventuella rökare eller tecken på att elever använder cigaretter på skolområdet. Vid första tillsynen fanns många avvikelser från tobakslagen. Värt att notera är att redan 2015 var Ala skola helt utan avvikelser.

Framgång och fortsatt arbete

Vid onsdagens tillsyn inspekterades Arenaskolan och Timrå gymnasium. Arenaskolan är helt utan anmärkning och Timrå gymnasium har fortfarande vissa brister men man ser en klar förbättring.

–Det här är ett väldigt bra resultat för Arenaskolan! Vi har gjort resan gemensamt och nu gäller det att blicka framåt och vara uthållig i det fortsatta arbetet, säger miljöinspektör Marie Nordlander.

–Vi ska fortsätta vårt uppföljningsarbete och sporra skolans personal men det här är ett arbete som även inkluderar föräldrarnas ansvar, avslutar Britt-Louise Nyholm.

Mer information:
Marie Nordlander, miljöinspektör, tfn: 060-16 31 00
Britt-Louise Nyholm, utvecklingsstrateg trygghet och hälsa, tfn:070-533 26 01

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 7 december 2016