Vårens första Afterwork

Publicerad den 10 mars 2016 xbritt_louise_nyholm 023.JPG
Britt-Louise Nyholm, samordnare för trygghet och hälsa anser att vårens föreläsare Carina Söderlund, är tankeväckande och kan lätt sätta ord på känslor.
Fotograf: Marie Zetterlund

Nu är det åter dags för våra succéträffar Afterwork- nätverksträffar för Timråföräldrar. Första Afterwork för våren går under rubriken ”Barn och rädslor” följt av ”Föräldrastrategier”. Båda kvällarna sker under ledning av Carina Söderlund från studieförbundet Bilda.

– Carina har en lång och gedigen erfarenhet i dessa frågor och hon är tydlig och konkret i sitt anförande. Hon är tankeväckande och kan lätt sätta ord på känslor, säger Britt-Louise Nyholm, samordnare för trygghet och hälsa.

Vårens program

Nedan kan du läsa om vårens program. Vi avslutar med en Föräldramässa.

Barn och Rädslor 15/3

Föreläsare Carina Söderlund, Studieförbundet Bilda.

Det är naturligt att vara rädd ibland. Barn är oftast rädd för nya saker, men de vänjer sig efter ett tag och lyckas övervinna rädslan. Men de är också vanligt att barn fortsätter att vara rädda, eller till och med mer rädda med tiden.

I dagens situation i världen med mycket oro och nöd är det viktigt att vi samtalar med barnen om de rädslor detta skapar, men hur gör vi det på ett klokt och bra sätt?

Mer information hittar du här

Föräldrastrategier 26/4

Moderator är Carina Söderlund, Studieförbundet Bilda.

Att få ihop livspusslet, hinna tänka igenom vilken sorts förälder man vill vara samt att kunna ta kloka och genomtänkta val för sitt barn kräver planering och framförhållning. Under kvällen får vi lyssna på tre föräldrar som har olika strategier för att klara av föräldrarollen och vardagen.

Föräldramässa 21/5

Vårterminen avslutas med en föräldramässa. Programmet för mässan håller på att färdigställas och i nuläget bokas föreläsare och utställare men inget är klart.

Mer information:

Britt-Louise Nyholm, samordnare för trygghet och hälsa, Timrå kommun,
tfn: 060-16 31 00

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 14 september 2016