Träffa oss på Trädgårdsmässan

Publicerad den 2 maj 2018 MSB_Översvämningsbild.jpg

Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris. Därför har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, startat Krisberedskapsveckan, en årlig kampanj tillsammans med bland andra kommuner, frivilligorganisationer och länsstyrelser. Timrå kommuns insats sker genom aktiviteter vid helgens Trädgårdsmässa, 5-6 maj NHK Arena, för att sprida viktig information vid en kris.

För andra året i rad genomförs den nationella kampanjen som infaller vecka 22, det vill säga 28 maj till den 1 juni. Under den veckan genomför deltagande kommuner, länsstyrelser och andra frivilligorganisationer olika insatser för att öka medvetenheten om krisen.

I Medelpad samverkar kommunerna och kommer att göra olika insatser. Först ut är Timrå kommun som deltar vid Trädgårdsmässan i NHK Arena i helgen. Ånge kommun deltar vid Kulturnatten den 25 maj och Sundsvalls kommun kommer att göra en aktivitet på Kulturmagasinet den 30 maj.

- Vi kommer att vara på plats för att sprida kunskap om vad man själv kan göra vid en kris och vad man bör tänka på, säger kommunikations- och marknadsansvarig Marie Zetterlund och fortsätter:

- Vi kommer också ha tävling och svara på frågor från allmänheten.

Under helgen deltar delar av Timrå kommuns krisledningsstab, kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand, oppositionsråd Tony Andersson, krisberedskapssamordnare Johanna Hillgren samt Räddningstjänsten Medelpad.

Läs mer om Krisberedskapsveckan 2018:

https://www.msb.se/sv/Forebyggande/Krisberedskap/MSBs-krisberedskapsvecka/Om-Krisberedskapsveckan-2018/

Mer information:

Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande, tfn: 070-551 85 58

Johanna Hillgren, krisberdskapssamordnare, tfn: 070-540 04 40

Marie Zetterlund, kommunikations- och marknadsansvarig, tfn 070-191 65 00

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 2 maj 2018