Timrå nådde nästan hela vägen – Helsingborg blev Årets Nybyggarkommun

Publicerad den 8 december 2017
Kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand (S) och kommunchef Andreaz Strömgren var glada för nomineringen till Årets Nybyggarkommun

Helsingborg blev vinnare när Årets Nybyggarkommun prisades vid årets IFS-konferens i Stockholm den 8 december 2017. – Vi känner oss ändå som vinnare för de insatser som vi gjort och gör, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand. 

När Stiftelsen IFS för tionde året delade ut priset Årets Nybyggarkommun till den kommun som varit allra bäst på att stärka företagare med utländsk bakgrund, så gick utmärkelsen till Helsingborg. Timrå var nominerade likaså Sunne. Priset delades ut i närvaro av Civilminister Ardalan Shekarabi vid en  ceremoni på Chinateatern i Stockholm 8 december.

- Företagare med utländsk bakgrund har ofta speciella förutsättningar att tackla för att kunna verka utifrån samma grundförutsättningar som alla andra entreprenörer. Helsingborg har förstått utmaningen och tagit sig an den på ett mycket föredömligt sätt, säger Rafael Bermejo, ordförande Stiftelsen IFS om årets vinnare.

Helsingborgs arbete

Det som utmärker Helsingborgs arbete är flera externa samverkansprojekt samt att de jobbar med kvalitetssäkring, stöttar riktade informationsinsatser, arrangerar löpande näringslivsmöten och har involverat expertkompetens inom rådgivning för entreprenörer.

Även näringslivet har tagit egna initiativ för att skapa bättre förutsättningar för bland annat företagare med utländsk bakgrund, vilket kommunen stöttar. En entreprenörsskola för invandrade planeras inom kort.

Timrå – inga förlorare

– Vi gratulerar Helsingborg och även Sunne som har varit tuffa konkurrenter, men vi är alla vinnare. Vi vill rikta ett stort tack till aktörer i Timrå som operativt arbetar med att göra skillnad, tjänstemän, företagare och civilsamhället, säger Ewa Lindstrand och avslutar:

– Den här nomineringen sporrar oss ytterligare och nu gäller det att fortsätta det goda arbete, vi ska ha ett Timrå som jobbar!

Mer information
Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande, tfn: 070-551 85 51.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 8 december 2017