Timrå kommun och eSamverkan testar en handläggarrobot

Publicerad den 27 mars 2018

En handläggarrobot är ett av målen när Timrå kommun och eSamverkan under våren 2018 tillsammans tar sikte på att digitalisera och automatisera ärendeflöden. Måndag 26 mars startar arbetet.

eSamverkan har utsett Timrå som pilotkommun för att med robotteknik testa ett digitaliserat och automatiserat ärendeflöde. Först ut är att automatisera Ansökan till Kulturskolan genom att programmera en digital handläggarrobot.

– Ny teknik ger nya möjligheter till en förbättrad service för de som bor, verkar och vistas i kommunen. Det här är ett sätt för oss att tillsammans testa och lära oss av den nya möjlighet som robotisering innebär, säger Susanne Wadell, verksamhetsutvecklare, Timrå kommun.

Bättre service

Utvecklingen av digitaliserade och automatiserade ärendeflöden är både en del av den regionala satsningen eSamverkan och Timrå kommuns lokala projekt Innovativa Digitala Tjänster, som pågår mellan 2018-2019.

– Vi behöver ta vara på den kunskap som finns och hämta hem den till vår egen kommun och region för att möjliggöra ännu bättre service och kvalitet samt öppna upp för nya arbetssätt, säger Monica Ljungmark-Åfeldt, projektledare och verksamhetsutvecklare i Timrå kommun och fortsätter:

– Antalet digitaliserade och automatiserade ärendeflöden är totalt sett relativt få i landets kommuner, samtidigt som det finns en stor potential när det gäller de effekter som kan nås, säger Monica Ljungmark-Åfeldt.

 

Om e-samverkan

Timrå kommun arbetar tätt tillsammans med 8 andra kommuner i regionen kring digitalisering via den gemensamma satsningen eSamverkan. Syftet är att utveckla och öka tillgången till digitala tjänster för medborgare för att stärka regionens tillväxt, attraktivitet och tillgänglighet.

I e-samverkan deltar följande kommuner: Timrå, Sundsvall, Härnösand, Kramfors, Sollefteå, Örnsköldsvik, Ånge, Nordanstig och Hudiksvall.

Mer information:
Monica Ljungmark-Åfeldt, projektledare/verksamhetsutvecklare.
Tfn: 060-16 34 36.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 26 mars 2018